Κιμ Γιονγκ Ουν: Σε πλήρη ετοιμότητα τα πυρηνικά όπλα «ανά πάσα στιγμή»

0

Την Πέμπτη η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε εξαπλή δοκιμή μικρού βεληνεκούς πυραύλων

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έδωσε εντολή στις ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας τα πυρηνικά όπλα να είναι σε ετοιμότητα «ανά πάσα στιγμή» εναντίον της ολοένα και μεγαλύτερης απειλής των εχθρών του.

Οι πυρηνικές κεφαλές της Βόρειας Κορέας θα πρέπει να τεθούν «σε ετοιμότητα ώστε να είναι δυνατή ανά πάσα στιγμή η εκτόξευσή τους», ανέφερε ο κ. Κιμ προσθέτοντας μάλιστα ότι η απομονωμένη χώρα θα πρέπει να ενισχύσει το πυρηνικό οπλοστάσιό της, «τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά».

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη (03/03) η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε εξαπλή δοκιμή μικρού βεληνεκούς πυραύλων. Πρόκειται για μία κίνηση-απάντηση στην απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας να επιβάλει σκληρότερες κυρώσεις κατά της Πιονγκ Γιανγκ.

Οι δηλώσεις του Βορειοκορεάτη ηγέτη προκάλεσαν την άμεση απάντηση των ΗΠΑ, με εκπρόσωπο του Πενταγώνου να τονίζει πως η Ουάσιγκτον «καλεί τη Βόρεια Κορέα να απόσχει από προκλητικές ενέργειες που επιδεινώνουν τις εντάσεις και αντίθετα να εστιάσει στην υλοποίηση των διεθνών υποχρεώσεων και δεσμεύσεών της».


Πηγή
loading...
Κιμ Γιονγκ Ουν: Σε πλήρη ετοιμότητα τα πυρηνικά όπλα «ανά πάσα στιγμή»
4/ 5 stars - "Κιμ Γιονγκ Ουν: Σε πλήρη ετοιμότητα τα πυρηνικά όπλα «ανά πάσα στιγμή»" Την Πέμπτη η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε εξαπλή δοκιμή μικρού βεληνεκούς πυραύλων

Δημοσίευση σχολίου Blogger Disqus

 

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ

ΕΘΝΙΚΑ

ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ

Top