ΗΠΑ: Δεν αναγνωρίζουμε την «αυτόνομη ζώνη» των Κούρδων της Συρίας


Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν αναγνωρίζει την ανακήρυξη της αυτοδιοικούμενης ζώνης από τους Κούρδους και ότι εργάζεται για μια ενιαία, ανεξίθρησκη Συρία υπό διαφορετική ηγεσία.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Τζον Κίρμπι είπε: «Δεν στηρίζουμε τις αυτοδιοικούμενες, ημιαυτόνομες ζώνες εντός της Συρίας».

Πρόσθεσε πως οι ΗΠΑ επιθυμούν μια ενιαία Συρία με μια κυβέρνηση της οποίας δεν θα προΐσταται ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ.

Οι Κούρδοι της Συρίας, οι οποίοι ανακοίνωσαν σήμερα την εγκαθίδρυση μιας ομοσπονδιακής ζώνης στις περιοχές που ελέγχουν, παραμένουν στρατιωτικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ, υπογράμμισε από την πλευρά του ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Άστον Κάρτερ.

«Αποδείχθηκαν εξαιρετικοί εταίροι για εμάς επί του πεδίου για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους» ανέφερε στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας.

Το διαβάσαμε στο: arouraios
ΗΠΑ: Δεν αναγνωρίζουμε την «αυτόνομη ζώνη» των Κούρδων της Συρίας ΗΠΑ: Δεν αναγνωρίζουμε την «αυτόνομη ζώνη» των Κούρδων της Συρίας Reviewed by Sahiel on 3/18/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.