Συνέλαβαν τον «μέντορα» του Πούτιν στη Θεσσαλονίκη, λίγο πριν μεταβεί στο Άγιον Όρος!!!

0


Συνελήφθη και κρατήθηκε για λίγες ώρες στη Θεσσαλονίκη ο γνωστός Ρώσος καθηγητής Αλεξάντερ Ντούγκιν.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που είναι εκ των συνεργατών -από πολλούς θεωρείται και «μέντορας»- του Βλαντιμίρ Πούτιν. Το όνομά του έγινε ευρύτερα γνωστό στην Ελλάδα πέρυσι, μετά από δημοσίευμα της WSJ που κατηγορούσε τον Ελληνα ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά για σχέσεις που διατηρεί με τον Ρώσο.

Ο Αλεξάντερ Ντούγκιν προσγειώθηκε χθες, Τρίτη, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» με στόχο να μεταβεί στο Άγιο Όρος, για την επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Πατριάρχη Κυρίλλου στο ρωσικό μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο συγγραφέας και φερόμενος ως στενός συνεργάτης του Βλάντιμιρ Πούτιν κρατήθηκε για μικρό χρονικό διάστημα, όταν όνομα παρόμοιο με το δικό του εμφανίστηκε σε σχετική λίστα με άτομα κατά των οποίων εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, όταν διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για διαφορετικό πρόσωπο, αφέθηκε ελεύθερος

Ο ίδιος ο Ντούγκιν αποκάλυψε τη σύλληψή του και την απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα:

«Εν όψει της επίσκεψης του Προέδρου Πούτιν και του Ρώσου Πατριάρχη στο Άγιο Όρος προσωποκρατήθηκα στον αερολιμένα της πόλης Θεσσαλονίκη. Κατευθυνόμουν προς το Άγιον Όρος με στόχο την κάλυψη της ιστορικής επίσκεψης του Βλαντίμιρ Πούτιν και του Πατριάρχη Κυρίλλου. Η προσωποκράτησή μου έγινε με πρόσχημα τις κυρώσεις, που, δήθεν, εφαρμόστηκαν εκ μέρους της Ουγγαρίας. Είναι αρκετά παράξενο, επειδή τους τελευταίους μήνες έχω εισέλθει στο έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόκειται για απόπειρα επισκίασης των ελληνο-ρωσικών σχέσεων», δήλωσε o Ντούγκιν στη ρωσική τηλεόραση Tsargrad.

Πηγή

loading...
Συνέλαβαν τον «μέντορα» του Πούτιν στη Θεσσαλονίκη, λίγο πριν μεταβεί στο Άγιον Όρος!!!
4/ 5 stars - "Συνέλαβαν τον «μέντορα» του Πούτιν στη Θεσσαλονίκη, λίγο πριν μεταβεί στο Άγιον Όρος!!!" Συνελήφθη και κρατήθηκε για λίγες ώρες στη Θεσσαλονίκη ο γνωστός Ρώσος καθηγητής Αλεξάντερ Ντο...

Δημοσίευση σχολίου Blogger Disqus

 

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ

ΕΘΝΙΚΑ

ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ

Top