Τσακαλώτος: Ο λόγος μας είναι συμβόλαιο – Η απάντηση αλά Τσουκαλάς του Λοβέρδου

0


Την άποψη ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν πειστεί πως όλα αυτά που υποσχέθηκε η κυβέρνηση τα έχει κάνει, εξέφρασε από το βήμα της βουλής ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Παράλληλα, ο κ. Τσακαλώτος πρόσθεσε ότι τόσο οι αριθμοί της κυβέρνησης όσο και οι αριθμοί της Eurostat αποδεικνύουν ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα. «Όταν τελειώσει η αξιολόγηση θα μπορέσουμε να ξεδιπλώσουμε το παράλληλο μας πρόγραμμα, που θα δώσει τελικά κάτι διαφορετικό για την Υγεία, για την Παιδεία, για το κοινωνικό κράτος και για την κοινωνία» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, σχολιάζοντας την διαπραγμάτευση.

Στη συνέχεια ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, τόνισε ότι «όσοι έχουν δύο παιδιά θα έχουν μείωση φόρου για εισοδήματα ως 60.000 ευρώ» και αναφερόμενος στους μικροεπιχειρηματίες σημείωσε: «δεν μπορούσαμε να τους δώσουμε το αφορολόγητο, αλλά αυτό που καταφέραμε είναι να μειώσουμε την κλίμακα από το 26% στο 22%».

Τέλος ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε: « ο λόγος μας είναι συμβόλαιο. Αυτά που είπαμε τα κάναμε» ενώ απευθυνόμενος στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είπε: « Διαπραγματευτήκαμε σκληρά για τον φόρο εισοδήματος και για το ασφαλιστικό. Κανένας δεν πιστεύει ότι εσείς θα είχατε προστατέψει τη βασική σύνταξη. Κανένας δεν πιστεύει ότι εσείς δεν θα είχατε κάνει τίποτα που θα χτυπούσε τους αγρότες. Όλοι θυμούνται ότι στο δημοψήφισμα που ήταν για την λύση του Γιούνκερ είπατε να ψηφίσουμε “ναι”. Δεν το ξεχνάει ο ελληνικός λαός, ότι όλα αυτά που τώρα πολεμάτε, είπατε στον ελληνικό λαό εμείς τα δεχόμαστε».«Ουδείς σας είπε ότι κρύβεστε σε σχέση με την ομιλία σας σήμερα ή αύριο, ή στα όργανα τα οποία συμμετέχετε» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος απαντώντας, στο μεταξύ, στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Παίρνετε με την τροπολογία του μεσονυχτίου από τους ανθρώπους που έχουν ετήσιο εισόδημα 8.638 έως 9.100 ευρώ, 200 εκατ. ευρώ. Γκολ αυτοί, σέντρα εμείς. Άντε γεια κ. υπουργέ» είπε ο κ. Λοβέρδος.


Πηγή

loading...
Τσακαλώτος: Ο λόγος μας είναι συμβόλαιο – Η απάντηση αλά Τσουκαλάς του Λοβέρδου
4/ 5 stars - "Τσακαλώτος: Ο λόγος μας είναι συμβόλαιο – Η απάντηση αλά Τσουκαλάς του Λοβέρδου" Την άποψη ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν πειστεί πως όλα αυτά που υποσχέθηκε η κυβέρνησ...

Δημοσίευση σχολίου Blogger Disqus

 

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ

ΕΘΝΙΚΑ

ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ

Top