Έτοιμη για χερσαία επέμβαση η Τουρκία!

0


Έτοιμη να αναπτύξει στρατεύματα στη συριακή επικράτεια είναι η Άγκυρα, εφόσον καταστεί αναγκαίο να «αμυνθεί» με αυτόν τον τρόπο, δήλωσε σήμερα ο Αχμέτ Νταβούτογλου.

Σε συνέντευξή του που μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Τζαζίρα του Κατάρ, ο Τούρκος πρωθυπουργός επισήμανε τα εξής: «Εάν αυτό καταστεί αναγκαίο, θα στείλουμε χερσαίες δυνάμεις. Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε όλα τα μέτρα για να αμυνθούμε, στο εσωτερικό της Τουρκίας όπως και στο εξωτερικό».

Σύμφωνα με τον Νταβούτογλου, η Τουρκία έχει την απαραίτητη «νομιμοποίηση» για να προχωρήσει σε μονομερή ανάληψη δράσης στη Συρία, για σκοπούς άμυνας, αφού η τουρκική πόλη Κιλίς, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, πλήττεται σχεδόν καθημερινά από ρουκέτες οι οποίες εκτοξεύονται, σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηση, από περιοχές που κατέχει το ΙΚ στη συριακή επικράτεια.

Τα πυρά αυτά έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 20 ανθρώπους από την αρχή της χρονιάς, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές.

Έχουμε δικαίωμα να αμυνθούμε, τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός στη σημερινή του συνέντευξη, τονίζοντας ωστόσο ότι η Άγκυρα «προτιμά πάντοτε (να υπάρχει) μια διεθνής συναίνεση», καθώς το ΙΚ είναι «ένα ζήτημα που απασχολεί ολόκληρο τον κόσμο».

Το ΙΚ έχει υποστεί «βαριές απώλειες εξαιτίας των επιχειρήσεών του εναντίον της Κιλίς κι αν αυτές συνεχιστούν, θα υποστεί απώλειες ακόμη πιο βαριές», προειδοποίησε εξάλλου σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τουρκία είχε ήδη αναφερθεί στο ενδεχόμενο μιας χερσαίας επέμβασης στο συριακό έδαφος στο παρελθόν, χωρίς όμως να κάνει λόγο περί μονομερούς δράσης.

Πηγή


loading...
Έτοιμη για χερσαία επέμβαση η Τουρκία!
4/ 5 stars - "Έτοιμη για χερσαία επέμβαση η Τουρκία!" Έτοιμη να αναπτύξει στρατεύματα στη συριακή επικράτεια είναι η Άγκυρα, εφόσον καταστεί αναγκαί...

Δημοσίευση σχολίου Blogger Disqus

 

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ

ΕΘΝΙΚΑ

ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ

Top