Η Microsoft προσπαθεί να καταλάβει γιατί η Κίνα την μισεί

0


Ο CEO της Microsoft, Satya Nadella, μετέβη στην Κίνα για να συναντηθεί με τοπικούς αξιωματούχους, προκειμένου να συζητήσουν τις πρόσφατες αντιμονοπωλιακές έρευνες που ξεκίνησε η χώρα εις βάρος της εταιρείας, οδηγώντας σε εφόδους στα τοπικά τους γραφεία και σε κατάσχεση εγγράφων, όπως αποκαλύπτει το Reuters.

Η Microsoft έχει μεγάλα σχέδια για την Κίνα και την τοπική τεχνολογία, για αυτό και αναζητά τρόπους για να έρθει σε συμφωνία με τις απαιτήσεις της χώρας, όσον αφορά τα προϊόντα που προσφέρει σε εγχώριο επίπεδο..

Ο CEO της Apple Tim Cook επισκέφθηκε επίσης την Κίνα τον περασμένο μήνα για να συναντηθεί με εκπροσώπους της κυβέρνησης προκειμένου να συζητήσουν μια σειρά από θέματα που αφορούν την τοπική αγορά. Νωρίτερα αυτό το έτος, η Κίνα είχε ζητήσει από την Apple πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα του iOS, ένα αίτημα που γρήγορα απορρίφθηκε από την εταιρεία και οδήγησε σε αυξανόμενη ένταση μεταξύ των δύο πλευρών.

Επιστρέφοντας και πάλι στην Microsoft, η έρευνα για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας που ξεκίνησε η Κίνα χρονολογείται από το 2014, όταν η εταιρεία σταμάτησε την υποστήριξη για τα Windows XP, και βρίσκεται μέχρι και σήμερα σε εξέλιξη.

Η κυβέρνηση του Πεκίνου είχε ζητήσει τότε από τη Microsoft να παρέχει στη χώρα εκτεταμένη υποστήριξη για το λειτουργικό, μετά τις 8 Απριλίου του 2014, αλλά η εταιρεία αρνήθηκε να το πράξει, ανταπαντώντας ότι οι χρήστες της Κίνας θα πρέπει να αναβαθμίσουν σε μια νεότερη έκδοση των Windows.

Μετά από αυτό, η Κίνα άρχισε να μποϊκοτάρει τα Windows 8 απαγορεύοντας τη χρήση του λειτουργικού σε κυβερνητικούς υπολογιστές, ενώ μερικούς μήνες αργότερα, η χώρα ξεκίνησε αντιμονοπωλιακή έρευνα σχετικά με διάφορα προϊόντα της Microsoft, όπως τα Windows και τα Office.

Παρόλο που η Microsoft έχει προσπαθήσει αρκετές φορές να επιλύσει τα ζητήματα αυτά και να συνεργαστεί με την Κίνα, δεν έχουν καταλήξει σε κάποια συμβιβαστική λύση. Πέρυσι, κινέζοι εισαγγελείς εισέβαλαν σε διάφορα γραφεία της Microsoft και κατέσχεσαν έγγραφα και υπολογιστές που φέρεται ότι περιείχαν αποδεικτικά στοιχεία που σχετίζονται με την έρευνα.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Nadella ταξιδεύει στην Κίνα για να διαπραγματευτεί με τοπικούς αξιωματούχους, ευελπιστώντας να καταλήξουν αυτή τη φορά σε συμβιβασμό.

Το διαβάσαμε στο: secnews.gr
loading...
Η Microsoft προσπαθεί να καταλάβει γιατί η Κίνα την μισεί
4/ 5 stars - "Η Microsoft προσπαθεί να καταλάβει γιατί η Κίνα την μισεί" Ο CEO της Microsoft, Satya Nadella, μετέβη στην Κίνα για να συναντηθεί με τοπικούς αξιωματούχο...

Δημοσίευση σχολίου Blogger Disqus

 

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ

ΕΘΝΙΚΑ

ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ

Top