Πυρ κατά κινεζικού αλιευτικού σκάφους άνοιξε, Πολεμικό πλοίο της Ινδονησίας!Πυρ κατά κινεζικού αλιευτικού σκάφους άνοιξε, την Παρασκευή, Πολεμικό πλοίο της Ινδονησίας, με συνέπεια τον τραυματισμό ενός ανθρώπου, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας.

Το ναυτικό της Ινδονησίας δήλωσε ότι έριξε προειδοποιητικές βολές κατά αρκετών σκαφών με κινεζικές σημαίες κοντά στα νησιά Νατούνα, με εκπρόσωπό του να υποστηρίζει στο Reuters ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Η Ινδονησία δεν έχει εκφράσει διεκδικήσεις στη Νότια Σινική Θάλασσα, αλλά είναι αντίθετη στη λογική του Πεκίνου να επιβάλλει ναυτικές διεκδικήσεις στα νησιά Νατούνα, που έχει υπό τον έλεγχό της.

Από την πλευρά του, το Πεκίνο δήλωσε ότι δεν αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ινδονησίας στα νησιά αυτά, παρά το γεγονός ότι η ανακοίνωση του κινεζικού ΥΠΕΞ, αναφέρει ότι το επεισόδιο έγινε σε αμφισβητούμενη περιοχή.

Πρόκειται για το τρίτο περιστατικό κλιμάκωσης της βίας μεταξύ των δύο χωρών μέσα στο 2016
Πυρ κατά κινεζικού αλιευτικού σκάφους άνοιξε, Πολεμικό πλοίο της Ινδονησίας! Πυρ κατά κινεζικού αλιευτικού σκάφους άνοιξε, Πολεμικό πλοίο της Ινδονησίας! Reviewed by Sahiel on 6/19/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.