Άμεση απάντηση του Πεκίνου στις προειδοποιήσεις των ΗΠΑΕντείνεται το ψυχροπολεμικό κλίμα ανάμεσα στις δύο χώρες.

Κίνα και ΗΠΑ τις τελευταίες μέρες συγκρούονται μετωπικά σε διπλωματικό επίπεδο με μήλο της έριδος να αποτελεί η Σινική Θάλασσα, στην οποία οι ΗΠΑ από κοινού με τις Φιλιππίνες αμφισβητούν την κινέζικη κυριαρχία.

Στις σημερινές προειδοποιήσεις-απειλές του Αμερικανού ΥΠΕΞ Τζον Κέρι, ο Κινέζος ναύαρχος και Υπουργός Άμυνας της Κίνας ,Σουν Τζιανγκουό, σημείωσε πως η χώρα του δεν δημιουργεί προβλήματα, ούτε όμως και φοβάται τυχόν προβλήματα. "Η Κίνα έχει τη σοφία και την υπομονή που απαιτούνται για να επιλύει τις διαφορές μέσω ειρηνικών διαπραγματεύσεων. Οι χώρες που δεν εμπλέκονται άμεσα δεν επιτρέπεται να σαμποτάρουν για ιδιοτελή οφέλη τον δρόμο μας της ειρήνης", δήλωσε ο ίδιος, στέλνοντας με την τελευταία φράση ένα σαφές μήνυμα στις ΗΠΑ να μην ανακατεύονται στο θέμα της Σινικής Θάλασσας.

Στο μεταξύ εν μέσω τέτοιου κλίματος, τις επόμενες μέρες ο Αμερικανός ΥΠΕΞ αναμένεται από την Μογγολία που βρίσκεται τώρα να μεταβεί στην Κίνα.

Το διαβάσαμε στο: el.gr
Άμεση απάντηση του Πεκίνου στις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ Άμεση απάντηση του Πεκίνου στις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ Reviewed by Sahiel on 6/05/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.