Κρίση και με Αλβανία που στηρίζει ανοιχτά τους συνεργάτες των ναζί τους τσάμηδες

0


Η κυβέρνηση Ράμα στην Αλβανία στηρίζει και “χαϊδεύει” τους συνεργάτες των ναζί ,τους λεγόμενους τσάμηδες. Ο Ράμα και η κυβέρνησή του κατά καιρούς και ειδικά το τελευταίο διάστημα εκτοξευουν “απειλές” και “αμφισβητήσεις” έναντι της Ελλάδας.

 Το ΥΠΕΞ πριν από λίγο σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για “πολιτικό πολιτισμό”,κάτι που στην αλαβανική πολιτική πραγματικότητα είναι προφανώς άγνωστη λέξη. Ο Ράμα μπορεί να αισθάνεται “ισχυρός” νοιώθοντας ότι έχει τις “πλάτες” των Τούρκων και των αμερικανών.Αλλά θα πρέπει να ξέρει ότι τα “τσιράκια” ποτέ δεν είχαν μεγάλο πολιτικό μέλλον.

Ας εξακολουθεί αν και…σοσιαλιστής να στηρίζει τους συνεργάτες των ναζί αλλά τουλάχιστον ας πάψει ο ίδιος και οι γύρω του να λένε ανοησίες.Χαλάει το …ευρωπαϊκό του προφίλ το οποίο δεν μπορεί να στηριχθεί μόνο με τα ιταλικά κοστουμια που φοράει.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

H Αλβανία θα πρέπει να αντιληφθεί ότι η ευρωπαϊκή της πορεία εξαρτάται από την πιστή εφαρμογή των πέντε αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων είναι και ο σεβασμός της δικαιοσύνης και του κράτους δικαίου. Αυτό προϋποθέτει ότι θα σέβεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων, ειδικά όταν πρόκειται για εγκλήματα πολέμου, και αντί να ανακινεί ανύπαρκτα ζητήματα να εφαρμόζει τα προαπαιτούμενα και τις δεσμεύσεις της όσον αφορά την προστασία των δικαιωμάτων της γηγενούς Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.

Ο απαιτούμενος πολιτικός πολιτισμός μεταξύ γειτόνων προϋποθέτει σοβαρότητα, σεβασμό στα ακριβή γεγονότα της ιστορίας και όραμα για σχέσεις που δεν θα επηρεάζονται, βέβαια, από την κατάφωρη, ηθελημένη ή μη, διαστρέβλωση της ιστορικής πραγματικότητας αλλά θα βασίζονται στην οικοδόμηση επάνω σε ισχυρά θεμέλια ενός μέλλοντος που θα διασφαλίζει ουσιαστική πρόοδο στις διμερείς σχέσεις και θα συμβάλει στη σταθερότητα και ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής.

Το διαβάσαμε στο: militaire.gr
loading...
Κρίση και με Αλβανία που στηρίζει ανοιχτά τους συνεργάτες των ναζί τους τσάμηδες
4/ 5 stars - "Κρίση και με Αλβανία που στηρίζει ανοιχτά τους συνεργάτες των ναζί τους τσάμηδες" Η κυβέρνηση Ράμα στην Αλβανία στηρίζει και “χαϊδεύει” τους συνεργάτες των ναζί ,τους λεγόμενου...

Δημοσίευση σχολίου Blogger Disqus

 

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ

ΕΘΝΙΚΑ

ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ

Top