Λουκέτο για ένα μήνα στα καταστήματα που φοροδιαφεύγουν

0


Λουκέτο αναμένεται να μπαίνει στα καταστήματα που φοροδιαφεύγουν και μάλιστα συστηματικά. Όπως έγινε γνωστό, ενεργοποιείται η απόφαση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εγκύκλιος η οποία αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες επισημαίνει πως «η ενεργοποίηση του μέτρου του κλεισίματος των καταστημάτων μπορεί να έχει διάρκεια ακόμα κι έναν μήνα».

Στόχος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων είναι να αντιμετωπίσει την αυξημένη φοροδιαφυγή.

Ο Γ. Πιτσιλής σε δηλώσεις του αμέσως μετά την συνάντησή του για τη φοροδιαφυγή με τους φορείς της αγοράς δήλωσε: «Στόχος της ενεργοποίησης του μέτρου, το οποίο προβλέπεται από τη νομοθεσία, δεν είναι το κλείσιμο των καταστημάτων αλλά η φορολογική συμμόρφωση. Για αυτό και στο πλαίσιο εφαρμογής του μέτρου θα δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία σε επιχειρήσεις και καταστήματα που εντοπίζονται να έχουν υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις. Το μέτρο θα ενεργοποιείται και στην περίπτωση φυσικής παρεμπόδισης του ελέγχου από τους ελεγχόμενους».

Χαρακτηριστικά ο Γ. Πιτσιλής τόνισε:

Η μάχη κατά της φοροδιαφυγής είναι υπόθεση όλων μας. Συζητήσαμε λύσεις σε μια προσπάθεια να διαμορφώσουμε μια ισχυρή συμμαχία κατά της φοροδιαφυγής για να προστατέψουμε τον υγιή ανταγωνισμό στην αγορά

Ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος, Αντώνης Μακής, τόνισε πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης «έγινε ανάλυση της κατάστασης που επικρατεί στην αγορά σε ό,τι αφορά τη φοροδιαφυγή η οποία έχει ανέβει σε υψηλότερο επίπεδο».

Πηγή: fnews.gr


loading...
Λουκέτο για ένα μήνα στα καταστήματα που φοροδιαφεύγουν
4/ 5 stars - "Λουκέτο για ένα μήνα στα καταστήματα που φοροδιαφεύγουν" Λουκέτο αναμένεται να μπαίνει στα καταστήματα που φοροδιαφεύγουν και μάλιστα συστηματικά. Όπως...

Δημοσίευση σχολίου Blogger Disqus

 

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ

ΕΘΝΙΚΑ

ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ

Top