Τι πρέπει να αποκλείσετε από τη διατροφή των παιδιών σας και γιατί

0


Τα μικρά παιδιά καταναλώνουν πολύ μεγαλύτερη από τη συνιστώμενη ποσότητα ζάχαρης στη διατροφή τους.

Αυτό υποστηρίζει νέα επιστημονική μελέτη που χρηματοδοτήθηκε από τον Εθνικό Ινστιτούτο για την Έρευνα στην Υγεία της Μ. Βρετανίας, παρουσιάστηκε στην ετήσια Ευρωπαϊκή Σύνοδο για την παχυσαρκία (1-4 Ιουνίου), στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας και ενισχύει την δημόσια ανησυχία για την κατανάλωση ζάχαρης από τις σύγχρονες γενιές.

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διεθνείς συστάσεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα ελεύθερα σάκχαρα δεν θα πρέπει να ξεπερνάνε το 5% της ενεργειακής πρόσληψης.

Ως ελεύθερα σάκχαρα νοούνται εκείνα τα σάκχαρα που προστίθενται στα τρόφιμα, αλλά και όσα εμπεριέχονται φυσικά στο μέλι, τα σιρόπια, τους χυμούς φρούτων, συμπυκνωμένους και μη, σύμφωνα με τον ορισμό του ΠΟΥ το 2015.

Κατά καιρούς έχουν διατυπωθεί ανησυχίες ότι τα ελεύθερα σάκχαρα σχετίζονται με την αύξηση του σωματικούς βάρους και την τερηδόνα στα παιδιά.... Διαβάστε τη συνέχεια στο onmed

loading...
Τι πρέπει να αποκλείσετε από τη διατροφή των παιδιών σας και γιατί
4/ 5 stars - "Τι πρέπει να αποκλείσετε από τη διατροφή των παιδιών σας και γιατί " Τα μικρά παιδιά καταναλώνουν πολύ μεγαλύτερη από τη συνιστώμενη ποσότητα ζάχαρης στη διατροφή ...

Δημοσίευση σχολίου Blogger Disqus

 

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ

ΕΘΝΙΚΑ

ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ

Top