Έρχεται εμφύλιος στην Τουρκία...

0


Η κατάσταση στην Τουρκία εδώ και καιρό ήταν τεταμένη.....

Η σύγκρουση μεταξύ του κεμαλικού σκέλους της Τουρκίας και του ισλαμικού κράτους του Ερντογάν, είχε ξεκινήσει υπόγεια εδώ και, τουλάχιστον ένα χρόνο, με αποκορύφωμα φυσικά το πραξικόπημα που έλαβε χώρα την Παρασκευή το βράδυ.

Αυτή τη θέση διατυπώνει και ο πρώην Γενικός πρόξενος της Βουλγαρίας στην Αδριανούπολη, Γκεόργκι Ντίμοφ, ο οποίος θεωρεί πως ο νικητής της σύγκρουσης είναι σαφέστατα ο Ερντογάν. «Ο Ερντογάν κερδίζει συνεχώς μάχες, αλλά συγχρόνως έχει και το μεγαλύτερο αρνητικό αποτέλεσμα: της διαίρεσης της τουρκικής κοινωνίας», δήλωσε ο πρώην πρόξενος.

«Έχει εκδιώξει από το σύνολο της δημόσιας διοίκησης της Τουρκίας περίπου το ένα τρίτο (1/3) των υπαλλήλων, στο υπουργείο Εσωτερικών, στη χωροφυλακή, στη δικαιοσύνη. Αυτό δημιουργεί – αντικειμενικά- προϋπόθεση εξάπλωσης του φόβου (στην κοινωνία)», είπε.

Συνεχίζει ωστόσο τη σκέψη του και μιλά για το ενδεχόμενο εμφυλίου πολέμου.

«Υπάρχει μια δυνητική απειλή στο τμήμα του τουρκικού πληθυσμού που έχει κοσμικό προσανατολισμό (που δεν είναι φανατισμένο με το Ισλάμ και πιστεύει στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας ) και δεν συμφωνεί με την τρέχουσα διαχείριση των πραγμάτων στη χώρα - την ισλαμοποίηση της».

Η αλήθεια είναι πως και εμείς και εσείς και όλος ο κόσμος βλέπει το διχασμό της τουρκικής κοινωνίας.

Πηγή: voicenews.gr
loading...
Έρχεται εμφύλιος στην Τουρκία...
4/ 5 stars - "Έρχεται εμφύλιος στην Τουρκία... " Η κατάσταση στην Τουρκία εδώ και καιρό ήταν τεταμένη.....

Δημοσίευση σχολίου Blogger Disqus

 

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ

ΕΘΝΙΚΑ

ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ

Top