Η Εθνική Τράπεζα δείχνει την πόρτα σε 2.000 υπαλλήλουςΦιλόδοξο πρόγραμμα εθελουσίας για τη μείωση του προσωπικού κατά τουλάχιστον 1.763 άτομα φέτος και με πρόθεση ο αριθμός αυτός να ανέβει πάνω από τους 2.000 υπαλλήλους υλοποιεί η Εθνική Τράπεζα.

Στόχος της Εθνικής Τράπεζας είναι να υλοποιηθεί νωρίτερα το πλάνο αναδιάρθρωσης της τράπεζας και για το λόγο αυτό σχεδίαζεται να δοθούν γενναία κίνητρα για την αποχώρηση εργαζομένων. Το πρόγραμμα και η παροχή κινήτρων δεν περιορίζεται μόνο σε εργαζόμενους της τράπεζας που είναι κοντά στη συνταξιοδότηση αλλά και σε εργαζόμενους που δεν έχουν «ώριμα» συνταξιοδοτικά χρόνια και είναι μικρότερης ηλικίας.

Ηδη για την υλοποίηση του προγράμματος εθελουσίας η Εθνική Τράπεζα έχει εγγράψει στο δ” τρίμηνο της χρήσης 2015 πρόβλεψη ύψους 118 εκατ. ευρώ .

Η μείωση του προσωπικού θα οδηγήσει και σε περαιτέρω μείωση των λειτουργικών εξόδων ήδη από τη φετινή χρήση ενώ το πλήρες όφελος θα αποτυπωθεί το 2017. Η Εθνική έχει ήδη καλύψει τη δέσμευση του πλάνου αναδιάρθρωσης για περαιτέρω περιορισμό του δικτύου καταστημάτων της στα 540 ως το τέλος του 2017.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι έχει επιτευχθεί και ο περιορισμός του κόστους καταθέσεων στην Ελλάδα, που συνάδει με τις προβλέψεις στο σχέδιο αναδιάρθρωσης, ενώ και ο λόγος δανείων προς καταθέσεις για την εγχώρια δραστηριότητα διαμορφώθηκε στο 90,9%, αισθητά κάτω από τον στόχο για 115% στο τέλος του 2018.

toxrima.gr
Η Εθνική Τράπεζα δείχνει την πόρτα σε 2.000 υπαλλήλους Η Εθνική Τράπεζα δείχνει την πόρτα σε 2.000 υπαλλήλους Reviewed by Sahiel on 9/10/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

- Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου...
- Tο Sahiel.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
- Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το Sahiel.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

Από το Blogger.