Παττακός: Την Τρίτη στο Ρέθυμνο η κηδεία του

0


Στον τόπο καταγωγής του, το Ρέθυμνο θα κηδευτεί ο Στυλιανός Παττακός που πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 104 ετών, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο...

Η κηδεία του Στ. Παττακού θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη στις 12 το μεσημέρι στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Αγία Παρασκευή Αμαρίου πλησίον του Αγ. Παύλου.

Ο πραξικοπηματίας φέρεται να είχε ζητήσει από τις δύο κόρες του, ο θάνατός του να γίνει γνωστός μετά την τέλεση και της ταφής.

Η διαρροή ωστόσο της είδησης του θανάτου του έχει δημιουργήσει κλίμα σε νοσταλγούς της 7ετίας που επιθυμούν να παραστούν στην κηδεία του.

Ο Στυλιανός Γ. Παττακός ήταν Έλληνας καθαιρεθείς αξιωματικός (ταξίαρχος τεθωρακισμένων) και ένας από τους πρωτεργάτες του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967. Κατά την 7ετή στρατιωτική δικτατορία που επιβλήθηκε διετέλεσε υπουργός Εσωτερικών (1967-71) και Α΄ αντιπρόεδρος της κυβέρνησης (1971-'73).

Συνελήφθη στις 23 Οκτωβρίου 1974, και φυλακίστηκε στην ΚΕΑ. Καταδικάστηκε για στάση και εσχάτη προδοσία σε θάνατο, όμως η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια. Έμεινε στη φυλακή μόλις 16 χρόνια καθώς στις 28 Σεπτεμβρίου 1990 αφέθηκε ελεύθερος λόγω της υγείας του.

Αμετανόητος μέχρι και το τέλος της ζωής του, δήλωνε πριν μερικά χρόνια για έναν από τους χιλιάδες βασανισμούς κατ' εντολή της χουντικής κυβέρνησης.

Πηγή
loading...
Παττακός: Την Τρίτη στο Ρέθυμνο η κηδεία του
4/ 5 stars - " Παττακός: Την Τρίτη στο Ρέθυμνο η κηδεία του" Στον τόπο καταγωγής του, το Ρέθυμνο θα κηδευτεί ο Στυλιανός Παττακός που πέθανε το Σάββατο...

Δημοσίευση σχολίου Blogger Disqus

 

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ

ΕΘΝΙΚΑ

ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ

Top