ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Τύμπανα πολέμου για Ιράν-Ισραήλ: Έκτακτα μέτρα σε όλες τις ισραηλινές πρεσβείες – Φόβοι για αντίποινα

Ενεργοποιήθηκαν οι οργανώσεις που ελέγχουν οι Ιρανοί φρουροί σε ολόκληρο το κόσμο για αντίποινα κατά του Ισραήλ

Οι ισραηλινές πρεσβείες και κοινότητες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος, έχουν αυξήσει κατακόρυφα όλα τα μέτρα ασφαλείας τους, μετά την δολοφονία του Ιρανού επιστήμονα χθες το απόγευμα.

Το Ισραήλ αύξησε την ασφάλεια στις πρεσβείες του σε όλο τον κόσμο από το Σάββατο το πρωί μετά από κατηγορίες της Τεχεράνης ότι το Ισραήλ κρύβεται από την δολοφονία του Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα, Mohsen Fakhrizadeh, χθες Παρασκευή.

Η αύξηση οφείλεται στην ανησυχία για πιθανές απόπειρες αντιποίνων μετά τις απειλές Ιρανών αξιωματούχων για το σκοπό αυτό.

Λόγω αυτού το γεγονότος μέτρα έχουν λάβει και όλες οι εβραϊκές κοινότητες σε ολόκληρο τον κόσμο φοβούμενες τρομοκρατικές ενέργειες ιρανικών παραστρατιωτικών οργανώσεων.

Ο Ντμίτρι Πολυάνσκι, μόνιμος αναπληρωτής αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη , σε απάντηση στην δολοφονία του Mohsen Fakhrizadeh, επικεφαλής του Οργανισμού Έρευνας και Καινοτομίας του Ιράν, αναφέρθηκε στο άρθρο των New York Times στο οποίο τρεις αξιωματούχοι πληροφοριών κατηγόρησαν το ισραηλινό καθεστώς για τη δολοφονία.

“Αυτό που λέει η ανάλυση των New York Times είναι μια αντανάκλαση της ετοιμότητας των Ηνωμένων Πολιτειών να δώσουν το πράσινο φως σε ξένες πολιτικές δολοφονίες”, έγραψε ο ίδιος στο Twitter.

Πριν λίγο, ο Χοσεΐν Σαλάμι, διοικητής του Σώματος της Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς (IRGC), ορκίστηκε ότι το Ιράν θα εκδικηθεί τη δολοφονία του κορυφαίου πυρηνικού επιστήμονα Mohsen Fakhrizadeh.

“Η δολοφονία των πυρηνικών επιστημόνων είναι η πιο προφανής παραβίαση της παγκόσμιας ηγεμονίας για την αποτροπή της πρόσβασης μας στις σύγχρονες επιστήμες”, τόνισε ο ίδιος.

Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ