Συναγερμός! Γεννιούνται παιδιά με μικρά κεφάλια στη Λατινική Αμερική


Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων των ΗΠΑ εξέδωσε μια άκρως ανησυχητική ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία καμία έγκυος γυναίκα δεν πρέπει να ταξιδέψει στη Λατινική Αμερική ή στην Καραϊβική επειδή υπάρχει μια νόσος που κάνει τα μωρά να γεννιούνται με μικρά κεφάλια.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση – προειδοποίηση προς τις εγκυμονούσες εκδόθηκε με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στη Βραζιλία, αλλά επεκτάθηκε για όλη τη νότια Αμερική.

Υπεύθυνος είναι ο ιός ZICO, που μεταδίδεται από τα κουνούπια, ο οποίος προκαλεί μικροκεφαλία. Τα μωρά γεννιούνται με αφύσικα μικρό κεφάλι και με διανοητική υστέρηση.

Οι αμερικανικές υγειονομικές Αρχές προειδοποιούν λοιπόν τις εγκυμονούσες να μην πατήσουν το πόδι τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και σε ακόμα 13 χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.

Η μικροκεφαλία είναι μια σπάνια νευρολογική πάθηση στην οποία το κεφάλι του βρέφους είναι σημαντικά μικρότερο από τα κεφάλια των άλλων παιδιών της ίδιας ηλικίας και φύλου.

Μερικές φορές ανιχνεύεται κατά τη γέννηση, μικροκεφαλία είναι συνήθως το αποτέλεσμα του εγκεφάλου αναπτυσσόμενων ασυνήθιστα στη μήτρα ή να μην αυξάνεται όπως θα έπρεπε μετά τη γέννηση.

Μικροκεφαλία μπορεί να προκληθεί από μια ποικιλία από γενετικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Τα παιδιά με μικροκεφαλία συχνά έχουν αναπτυξιακά ζητήματα.

Γενικά, δεν υπάρχει θεραπεία για την μικροκεφαλία, αλλά η έγκαιρη παρέμβαση μπορεί να βοηθήσει την ενίσχυση της ανάπτυξης του παιδιού και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής.

Πηγή

[ads-post]
Συναγερμός! Γεννιούνται παιδιά με μικρά κεφάλια στη Λατινική Αμερική Συναγερμός! Γεννιούνται παιδιά με μικρά κεφάλια στη Λατινική Αμερική Reviewed by Sahiel on 1/25/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.