Αντίδραση Ερντογάν για χαρακτηρισμό από τις ΗΠΑ της Μουσουλμανικής Αδελφότητας ως τρομοκρατικής οργάνωσης


Ο Ιμπραήμ Καλίν, βοηθός και εκπρόσωπος του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επέκρινε νομοσχέδιο που εγκρίθηκε την Τετάρτη από την αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων  τη Δικαστική Επιτροπή, που καλεί το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, να ορίσει τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, ως τρομοκρατική οργάνωση.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Καλίν, δήλωσε την Παρασκευή ότι η απόφαση της επιτροπής είναι «προκλητική», προσθέτοντας ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τη διαδικασία.

Επισημαίνεται ότι το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας, AKParti, έχει στενούς δεσμούς με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και ο πρόεδρος Ερντογάν υπήρξε ένας από τους ένθερμους υποστηρικτές του πρώην προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, που είναι τώρα στη φυλακή.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας ‘Ζαμάν’ σημειώνει ότι το νομοσχέδιο πρέπει να εγκριθεί από την αμερικανική Βουλή και στη συνέχεια να εγκριθεί στη Γερουσία των ΗΠΑ, καθώς και για την τελική έγκριση θα πρέπει να υπογραφεί από τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Πηγή
Αντίδραση Ερντογάν για χαρακτηρισμό από τις ΗΠΑ της Μουσουλμανικής Αδελφότητας ως τρομοκρατικής οργάνωσης Αντίδραση Ερντογάν για χαρακτηρισμό από τις ΗΠΑ της Μουσουλμανικής Αδελφότητας ως τρομοκρατικής οργάνωσης Reviewed by Sahiel on 2/28/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.