Μουζάλας: Η Ειδωμένη δεν θα ανοίξει ξανά!


Το σύνορο στην Ειδομένη θα μείνει κλειστό για αρκετό καιρό εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και τόνισε ότι μέχρι να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα οι πρόσφυγες θα μείνουν στην Ελλάδα.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με εκπροσώπους των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο κ. Μουζάλας είπε ότι «κατά τη δική μου άποψη το σύνορο στην Ειδομένη θα πρέπει να το θεωρούμε κλειστό. Δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε το αντίθετο και προετοιμαζόμαστε για τις συνέπειες αυτής της πράξης».

Ο ίδιος τόνισε ότι «όσο το σύνορο αυτό είναι κλειστό και μέχρι να λειτουργήσει ο μηχανισμός μετεγκατάστασης – το “relocation” – της Ευρώπης και το resettlment – η μετεγκατάσταση – απευθείας από την Τουρκία, που είναι οι αποφάσεις της Ευρώπης, για κάποιο χρονικό διάστημα αυτοί οι άνθρωποι θα μείνουν στη χώρα μας».

Σχολιάζοντας την απόφαση χωρών να κλείσουν τα σύνορά τους ο κ. Μουζάλας είπε ότι επιμένουν «παρά την πίεση που δέχθηκαν από Ε.Ε., Γιούνκερ, Σουλτς, Πάπα, ΟΗΕ και κάθε σημαντικό πρόσωπο».

Νωρίτερα, κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) ο κ. Μουζάλας είχε αναφέρει ότι σύντομα θα ομολαποιηθεί η κατάσταση με τους πρόσφυγες.

«Μην πανικοβάλλεστε. Το πρόβλημα είναι διαχειρίσιμο. Πρόκειται για ένα έκτακτο γεγονός και θέλει τον χρόνο του μέχρι την τελική διευθέτηση» τόνισε ο κ. Μουζάλας απευθυνόμενος στους περιφερειάρχες. Ο ίδιος σημείωσε ότι η μέχρι τώρα εμπειρία έχει δείξει ότι «όπου αποκαθίσταται η έννοια του κράτους, η κατάσταση μπαίνει σε τάξη» χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα την περίπτωση της Λέσβου, όπου από 35.000 πρόσφυγες που υπήρχαν προ μηνών έχουν απομείνει 3.000, χωρίς, πλέον, να διαταράσσεται στο ελάχιστο η καθημερινότητα των κατοίκων.

Όπως ανέφερε, χωρίς τη συνδρομή των ΟΤΑ και άλλων κοινωνικών φορέων, η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση. «Στηριζόμαστε στην τοπική αυτοδιοίκηση και μαζί με την κοινωνία θα τα καταφέρουμε» συμπλήρωσε.

Πηγή
Μουζάλας: Η Ειδωμένη δεν θα ανοίξει ξανά! Μουζάλας: Η Ειδωμένη δεν θα ανοίξει ξανά! Reviewed by Sahiel on 3/02/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.