Οι ανιστόρητοι Σκοπιανοί προκαλούν και πάλι με ασυναρτησίες: «Ξένη γλώσσα τα ελληνικά για τους αρχαίους Μακεδόνες»O επιστήμονας Τίχομιρ Καρανφίλοφ θέλησε νας διαφωτίσει με την …παραπληροφόρησή του.
Το θέμα του είναι ότι η ελληνική γλώσσα ήταν μια ξένη γλώσσα μεταξύ του μακεδονικού στρατού και ακόμη ότι η γραμμική Β΄ δεν έχει σχέση με την ελληνική γλώσσα, όπως λέει ο Μάικλ Βέντρις που την αποκρυπτογράφησε μαζί με τον Τζον Τσάνγουικ.

Πρωτίστως αναφέρει ότι οι πηγές λένε ότι οι στρατιώτες του Μεγάλου Στρατηλάτη έστελναν επιστολές στην πατρίδα τους, στη Μακεδονία, αλλά οι έμπιστοι του Αλεξάνδρου λογόκριναν τα γράμματα αυτά. Αυτό δηλώνει, λέει ο «επιστήμων», ότι οι Μακεδόνες είχαν γνώση της γραφής και έγραφαν «μακεδονικά» (αυτό είναι αποκύημα της φαντασίας του; τι είναι τα μακεδονικά; Πουθενά δεν αναφέρεται σε όλα τα ιστορικά βιβλία αυτός ο όρος ή λέξη)

Ελληνικά έγραφαν και μιλούσαν, εκατοντάδες επιτάφιες επιγραφές έχουν βρεθεί -και έξω από τα Σκόπια – και όλες είναι στην ελληνική γλώσσα. Για να μην αναφέρουμε τους ποιητές και συγγραφείς από τους Στόβους).
Δεύτερον, γράφει ο «επιστήμονας» των Σκοπίων ότι «οι λέξεις που βρίσκονται στις πινακίδες με τη γραμμική Β΄, συναντώνται στη σύγχρονη γλώσσα των Σκοπιανών, αλλά και των Βουλγάρων στη Θράκη, και δεν έχουν καμία σχέση με ελληνικές λέξεις!

Μάλιστα, σημειώνει, ορισμένα σύμβολα της γραμμικής Β΄ ταιριάζουν πιο πολύ με το γλαγολιτικό αλφάβητο (που δημιουργήθηκε 2,5 χιλιάδες χρόνια μετά!).

Για να μας πείσει λέει ότι η γλαγολιτική γραφή υπάρχει σε μερικά βιβλία στο Άγιο Όρος και σε χώρους στους οποίους κατά το μακρινό παρελθόν ήταν οι Πελασγοί, γενιές πολλές πριν από τον Κάδμο, το Διόνυσο, τον Ορφέα, πολύ πριν από τον Τρωικό πόλεμο και είναι εκεί, κάπου κρυμμένα ακόμη…

Βαλκανικό Περισκόπιο

Πηγή
Οι ανιστόρητοι Σκοπιανοί προκαλούν και πάλι με ασυναρτησίες: «Ξένη γλώσσα τα ελληνικά για τους αρχαίους Μακεδόνες» Οι ανιστόρητοι Σκοπιανοί προκαλούν και πάλι με ασυναρτησίες: «Ξένη γλώσσα τα ελληνικά για τους αρχαίους Μακεδόνες» Reviewed by Sahiel on 3/20/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.