Σε συναγερμό όλη η Ευρώπη μετά το χτύπημα στις ΒρυξέλλεςΓενικός συναγερμός έχει σημάνει σε ολόκληρη την Ευρώπη κι όχι μόνο στις Βρυξέλλες μετά το διπλό χτύπημα το πρωί της Τρίτης στο αεροδρόμιο και της πόλης και λίγο αργότερα σε σταθμό του μετρό στο Μαλμπέκ.

Στους 13 ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών και στους 35 τον αντίστοιχο των σοβαρά τραυματιών από τις εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, το βελγικό δημόσιο δίκτυο VRT.

Το υπουργείο Εσωτερικών του Βελγίου αύξησε το επίπεδο συναγερμού για την ασφάλεια σε όλη τη χώρα στην ανώτατη βαθμίδα 4. Οι αρχές του αεροδρομίου των Βρυξελλών διέταξαν την αναστολή όλων των προγραμματισμένων πτήσεων και προέβησαν στην εκκένωση της ευρύτερης περιοχής. Σαν αποτέλεσμα, το αεροσκάφος της πτήσης Α3620 της Aegean που που αναχώρησε από το αεροδρόμιο των Αθηνών στις 8:30 με τελικό προορισμό τις Βρυξέλλες στις 10.46 τοπική ώρα, αναμένεται να προσγειωθεί τελικά στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ, στις 10:30 τοπική ώρα, σύμφωνα με ανάρτηση της Aegean Airlines στο twitter. Αυτήν την ώρα λεωφορεία, τραμ, μετρό, τίποτε δεν κυκλοφορεί στις Βρυξέλλες. "Μείνετε εκεί που είστε", συστήνει στον κόσμο το βελγικό κέντρο διαχείρισης των κρίσεων, ενώ η επίτροπος Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα υπεύθυνη για το Ανθρώπινο Δυναμικό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρει σε ανάρτησή της στο Twitter:

"Τα Ευρωπαϊκά όργανα εργάζονται από κοινού για την ασφάλεια των εργαζομένων και των κτιρίων" και συστήνει στους εργαζόμενους να μείνουν στο σπίτι ή μέσα σε κτίρια. Την ίδια στιγμή, ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας και στο αεροδρόμιο Ρουασί του Παρισιού, σύμφωνα με πηγή του γαλλικού αεροδρομίου.

Το ίδιο ακριβώς έκανε και όμως και το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, όπου επίσης ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας μετά τις δύο εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Παράλληλα, σύμφωνα με βελγικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης, στρατιωτικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, έχουν κλείσει τα σύνορα με την Ολλανδία, ενώ αντίστοιχα μέτρα έχουν ληφθεί και στη μεθόριο με τη Γερμανία. Ο ολλανδικός στρατός ενίσχυσε την ασφάλεια στα αεροδρόμια και τα σύνορά του μετά τις εκρήξεις στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με μήνυμά του στο Twitter.

Πηγή
Σε συναγερμό όλη η Ευρώπη μετά το χτύπημα στις Βρυξέλλες Σε συναγερμό όλη η Ευρώπη μετά το χτύπημα στις Βρυξέλλες Reviewed by Sahiel on 3/22/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.