Aναγνώριση FYROM και Οριοθέτηση Ελληνικής ΑΟΖ και ΥφαλοκρηπίδαςΚαθηγητής Δρ.Γ.Ζουγανέλης

Θα μας επιτρέψετε καταρχήν να είμαστε υπερήφανοι για αυτά που έχουμε προσφέρει αφιλοκερδώς στην Ελλάδα. Το δικαιούμαστε. Μεταξύ αυτών, σε όσα σχέση έχουν με την Ελληνική ΑΟΖ και τα κοιτάσματα εντός αυτής είναι:

Η παραγωγή του χάρτη των κοιτασμάτων ύδρογονανθράκων όλης της Ελλάδας έγινε απο εμάς (βλέπετε εδώ). Κανένας Έλληνας πολίτης δεν έχει δώσει τόσο πλούτο στη χώρα του, ούτε ο Σωκράτης… Είναι ντροπή για όλα τα δήθεν πατριωτικά ιστολόγια και τα ΜΜΕ της Ελλάδας που δεν έχουν δείξει ποτέ αυτό το χάρτη.

Έχουμε λαό κομπλεξικό, τεμπέλη και ανίκανο. Ντροπή και σε όλες της Μασονικές Στοές που παριστάνουν τον “πατριώτη” και τον μέγα “ευεργέτη”, τελευταία και με κλεφτοπατέντες. Bαρεθήκαμε να βλέπουμε τα τσαντήρια τους στις τηλεοράσεις της διαπλοκής.

Το θέμα της μη οριοθέτησης της Ελληνικής ΑΟΖ και της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας δεν ήταν στα θέματα ποτέ που μας απασχολούσαν αλλά έπρεπε να μπούμε σε αυτά απο τη στιγμή που επι δύο χρόνια όλοι στην Ελλάδα μίλαγαν για ΑΟΖ και για προκήρυξη οικοπέδων (κυρίως σε ΜΜΕ στην υπο ανεξαρτοποίηση Κρήτη).

Εμείς πρώτοι επισημάναμε τέσσερα πράγματα:

α) ότι προκηρύξεις σε διεθνή ύδατα είναι παράνομες και επομένως κακώς γίνονται (χωρίς οριοθέτηση ΑΟΖ δεν υπάρχει και αυτό αφορά και τη Κύπρο)

β) ότι τα οικόπεδα δεν μπορούν να κοπούν χωρίς να είναι γνωστή η θέση και το μέγεθός τους γ) ότι η αρχή της μέσης γραμμής ή όποιας άλλης μεθόδου (…) δεν μπορεί να εφαρμοσθεί εις βάρος υπαρχόντων διεθνών συνθηκών που έχει υπογράψει η Ελλάδα με όμορες χώρες της περιοχής διαχρονικά και

δ) επιδείξαμε ενώπιον βουλευτών του Ελληνικού κοινοβουλίου σε τηλεόραση της Κρήτης για πρώτη φορά στην Ελλάδα τις θέσεις με τα πρώτα κοιτάσματα υδρογονανθράκων απο σεισμικές μετρήσεις που κοινοποίησε η εταιρεία PGS, επι κυβέρνησης Σαμαρά και Βενιζέλου.

3. H αναγνώριση της FYROM απο την Ελλάδα της δίνει άμεσα δικαιώματα στην εν δυνάμει Ελληνική ΑΟΖ

Σήμερα θα σας μιλήσουμε για ένα πολύ σημαντικό θέμα που επιβάλει την άμεση οριοθέτηση της Ελληνικής ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας. Θεωρούμε ότι είναι καιρός να τριτώσουμε την προσφορά μας αυτή τη περίοδο στο θέμα αυτό ως έχοντες την πληρέστερη γνώση γύρω απο το θέμα υδρογονάνθρακες, την ώρα που τόσοι γραφικοί βουλευτές στη κυβέρνηση και την αντιπολίτευση επιθυμούν την αναγνώριση της FYROM με οποιοδήποτε όνομα.

Πρόβλημα είναι μεν το όνομα της FYROM αλλά μεγαλύτερο πρόβλημα για την Ελληνική ΑΟΖ που δεν έχει ακόμη κακώς οριοθετηθεί είναι η αναγνώριση της FYROM. H αναγνώριση δημιουργεί δικαιώματα στην Ελληνική ΑΟΖ και στα κοιτάσματα των υδρογονανθράκων της Θεσσαλονίκης.

H FYROM σαν μια χώρα που δεν περικλείεται απο θάλασσα έχει δικαίωμα να επιβιώσει και βάσει του Νόμου της Θάλασσας δικαιούται νά έχει ΑΟΖ. Aυτό σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή που το συζητάμε μπορεί να καταθέσει χαρτί στον ΟΗΕ και να διεκδικήσει ΑΟΖ στο Βόρειο Αιγαίο. Αυτό που είναι σημαντικό είναι, πώς ακόμη και η επικοινωνία της με βάρκες με το Αιγαίο μετά απο μια πιθανή διάνοιξη του Αξιού (χάριν της μεταφοράς LNG με βάρκες των εφοπλιστών που δεν πληρώνουν φόρους πρός τη Βόρεια Ευρώπη) δεν αποτελεί προυπόθεση για να έχει η FYROM AOZ. Καλή Ανάσταση.

Να κάνουν όλοι στην άκρη. ΟΛΟΙ. Δεν λένε…

Πηγή
Aναγνώριση FYROM και Οριοθέτηση Ελληνικής ΑΟΖ και Υφαλοκρηπίδας Aναγνώριση FYROM και Οριοθέτηση Ελληνικής ΑΟΖ και Υφαλοκρηπίδας Reviewed by Sahiel on 4/21/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.