Αφού η Τουρκία θέλει πόλεμο… θα τον έχει, απαντά το ΡΚΚ στην ΆγκυραO επικεφαλής του ΡΚΚ Τζεμίλ Μπαγίκ λέει πως η κουρδική οργάνωση είναι «έτοιμη να κλιμακώσει τον πόλεμο, εάν αυτή είναι η προσέγγιση της Άγκυρας», καθώς το κλίμα στα νοτιοανατολικά της χώρας παραμένει θερμό.

O Μπαγίκ, στην κορυφή των καταζητούμενων από τις τουρκικές Αρχές, μίλησε από το Ιράκ στο βρετανικό BBC, δίνοντας σπάνια συνέντευξη στην οποία κατηγορεί την Άγκυρα για την κλιμάκωση και διαμηνύει την πρόθεση του PKK να μην υποχωρήσει. «Οι Κούρδοι θα υπερασπιστούν μέχρι τέλους τον εαυτό τους, όσο είναι αυτή η πρόθεση της Τουρκίας. Φυσικά, το ΡΚΚ θα κλιμακώσει τον πόλεμο» είπε ο Μπαγίκ, σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο.

Ο ίδιος υποστήριξε πως πρόθεση του ΡΚΚ δεν είναι «η απόσχιση από την Τουρκία και η δημιουργία κράτους». «Δεν θέλουμε να διαιρέσουμε την Τουρκία. Θέλουμε να ζούμε εντός των τουρκικών συνόρων στη χώρα μας ελεύθερα, ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να γίνουν αποδεκτά τα φυσικά δικαιώματα των Κούρδων» είπε ο Μπαγίκ. Ερωτηθείσα από το βρετανικό BBC, η τουρκική προεδρία επανέλαβε πως δεν προτίθεται να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με το ΡΚΚ, κατηγορώντας το πως ο στόχος του είναι αποσχιστικός. Σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, ο Ιλνούρ Τσεβίκ, σχολίασε στο βρετανικό δίκτυο πως «το ΡΚΚ προσπαθεί να δημιουργήσει ξεχωριστό κράτος μέσα στην Τουρκία, κάτι που είναι εξόφθαλμα αποσχιστικό». Όταν ρωτήθηκε εάν υπάρχει περίπτωση διαπραγματεύσεων, απάντησε «αυτήν την στιγμή, όχι».

Ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου υποστήριξε πως η τουρκική ηγεσία έχει την στήριξη της κοινής γνώμης στη συνέχιση της μάχης εναντίον του PKK.

Πηγή
Αφού η Τουρκία θέλει πόλεμο… θα τον έχει, απαντά το ΡΚΚ στην Άγκυρα Αφού η Τουρκία θέλει πόλεμο… θα τον έχει, απαντά το ΡΚΚ στην Άγκυρα Reviewed by Sahiel on 4/25/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.