Ισοπέδωσαν Τούρκικο Φυλάκιο τα «Γεράκια των Κούρδων»Άγνωστος ο αριθμός των Τούρκων Στρατοχωροφυλάκων και Στρατιωτών και των τραυματιών ,όταν παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη μπροστά σε στρατιωτικό φυλάκιο στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι, δήλωσε σήμερα στρατιωτική πηγή.

Η επίθεση αυτή αργά χθες, την ευθύνη για την οποία αποδίδουν οι αρχές στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), είχε στόχο ένα προχωρημένο φυλάκιο στον τομέα Χανίν, στην επαρχία Ντιγιάρμπακιρ.

– Ένα τουρκικό στρατιωτικό φυλάκιο που βρίσκεται στοn αυτοκινητόδρομο στην κουρδική επαρχία Ντιγιαρμπακίρ χτυπήθηκε από μια βόμβα σε αυτοκίνητο αργά χθες το βράδυ, σύμφωνα με κουρδικές ς αναφορές των μέσων ενημέρωσης.

Το παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον του φυλακίου, 2 χλμ στην περιοχή Χάνι του Αμέντ, άφησε άγνωστο αριθμό των θυμάτων από την πλευρά των τουρκικών δυνάμεων.

Περισσότερα από 20 ασθενοφόρα έσπευσαν στη σκηνή μετά την έκρηξη που κατέστρεψε επίσης διάφορα κτήρια στο κέντρο της πόλης. Ρεύμα και internet αποκόπηκε στην περιοχή μετά την έκρηξη, στην οποία η περιοχή γνώρισε μεγάλες συγκρούσεις ως το φυλάκιο που καιγόταν για ώρες.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, στο Φυλάκιο υπήρχαν τουλάχιστον 30 στρατιώτες . Τοπικές πηγές αναφέρουν ότι η τουρκική στρατιωτική νηοπομπή που κατευθύνεται στη σκηνή για να σώσει τους στρατιώτες μετά την έκρηξη ενώ οι δυνάμεις που χτ’υπησαν το φυλάκιο έστησαν ενέδρα και συγκρούσεις ξέσπασαν στην περιοχή.

Σύμφωνα με ανεπίσημα αποτελέσματα, τουλάχιστον 11 μέλη των ειδικών επιχειρήσεων των δυνάμεων σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν , μεταξύ των οποίων 18 βαριά τραυματίες.

Ο Σταθμός της Χωροφυλακής και το φυλάκιο ισοπεδώθηκαν. Το φυλάκιο ήταν βάση της Χωροφυλακής και είναι γνωστό ότι είναι μια βάση όπου χωροφυλακής τω Ειδικών επιχειρήσεων των δυνάμεων που συμμετέχουν στην γενοκτονίας στο Βόρειο Κουρδιστάν έχουν εκπαιδευτεί.

Εν τω μεταξύ, η απαγόρευση μετάδοσης έχει επιβληθεί για το περιστατικό, για το οποίο HPG δεν έχει κυκλοφορήσει μια δήλωση ακόμα.

veteranos.gr
Ισοπέδωσαν Τούρκικο Φυλάκιο τα «Γεράκια των Κούρδων» Ισοπέδωσαν Τούρκικο Φυλάκιο τα «Γεράκια των Κούρδων» Reviewed by Sahiel on 4/12/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.