Το FBI ξόδεψε πάνω από 1 εκατομμύριο για να ξεκλειδώσει το iPhone!Κατά τη διάρκεια του Aspen Security Forum στο Λονδίνο, ο διευθυντής του FBI, James Comey αποκάλυψε ότι η υπηρεσία ξόδεψε περισσότερα χρήματα προσπαθώντας να ξεκλειδώσει το iPhone του δράστη του San Bernardino από ότι θα βγάλει ο ίδιος στο υπόλοιπο της θητείας του!

Το Reuters χρησιμοποιώντας τους αριθμούς από το Γραφείο Διαχείρισης και Προϋπολογισμού των ΗΠΑ και υπολόγισε ότι ο Comey αναμένεται να βγάλει 1.340.000 $ κατά τη διάρκεια των επόμενων επτά ετών και τεσσάρων μηνών. Ο Comey δήλωσε όμως στο Reuters ότι κατά τη γνώμη του άξιζε.

Τελικά μετά από μια παρατεταμένη μάχη μεταξύ του FBI και της Apple, η κυβέρνηση κατάφερε να ξεκλειδώσει το iPhone 5C με τη βοήθεια κάποιου τρίτου. Αυτό οδήγησε σε ακύρωση της ακρόασης του Μαρτίου η οποία θα μπορούσε να καθορίσει αν ή όχι το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει το δικαίωμα να αναγκάσει την Apple να ανοίξει το τηλέφωνο.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φόρα που μια επιχείρηση hacking κόστισε ακριβά. Πέρυσι η εταιρία ασφαλείας Zerodium ανακοίνωσε ότι θα δώσει 1 εκατομμύριο σε αυτόν που θα καταφέρει να κάνει jailbreak εξ αποστάσεως το τότε πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα της Apple, iOS 9.1/9.2b. Τελικά όντως κάποιος τα κατάφερε τον Νοέμβριο του 2015.

Όμως το FBI, αφού ξεκλείδωσε το τηλέφωνο, διαπίστωσε ότι οι τρομοκράτες δεν επικοινώνησαν με το ISIS ή κάποιον άλλον και ούτε είχαν κάποια κρυπτογραφημένη επικοινωνία κατά τη διάρκεια των 18 λεπτών μετά τη σφαγή της 2 Δεκεμβρίου.

Οπότε δεν είναι λίγο κρίμα να ξοδεύτηκαν τόσα λεφτά και τελικά να μην ανακαλύφθηκε τίποτα σημαντικό;

Πηγή

Το FBI ξόδεψε πάνω από 1 εκατομμύριο για να ξεκλειδώσει το iPhone! Το FBI ξόδεψε πάνω από 1 εκατομμύριο για να ξεκλειδώσει το iPhone! Reviewed by Sahiel on 4/23/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.