Βγαίνατε από το μνημόνιο το '14, αλλά ο Τσίπρας άλλαξε δρόμο«Καρφώνει» την Αθήνα για την αύξηση φόρων, λέγοντας ότι θα βαθύνουν την ύφεση - «Κοιτάξτε και προς τον τομέα των δαπανών»

«Βγαίνατε από το 2014, αλλά η νέα ελληνική κυβέρνηση διάλεξε άλλους δρόμους». Αυτό το μήνυμα στέλνει ο ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και υπεύθυνος για το ευρώ και τον κοινωνικό διάλογο, Βάλντις Ντομπρόβσκις σε συνέντευξή που παραχώρησε στο capital.gr και το ΚΥΠΕ.

«Σε σχέση με την Ελλάδα όντως είναι η μόνη χώρα που μένει σε πρόγραμμα στην ΕΕ. Ξέρουμε ότι το 2014 η Ελλάδα ήταν πολύ κοντά στο να ολοκληρώσει το πρόγραμμά της. Τα πήγαινε καλά με τους δημοσιονομικούς στόχους, είχε επιστρέψει στην ανάπτυξη, είχε επιστρέψει στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, ακόμα είχε ήδη χτυπήσει την πόρτα των αγορών και ήταν εντός τροχιάς για να βγει από το μνημόνιο. Συζητούσαμε με την ελληνική κυβέρνηση ένα διάδοχο προληπτικό πρόγραμμα, με το οποίο η Ελλάδα θα γύρναγε στις αγορές. Ξέρουμε ότι οι πολιτικές εξελίξεις οδήγησαν αλλού και αυτό αποδεικνύει το ότι η οικονομική σταθερότητα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη. Η νέα ελληνική κυβέρνηση που ανέλαβε το 2015 διάλεξε άλλους δρόμους για την οικονομική της πολιτική. Αυτό δυστυχώς υπονόμευσε την ανάπτυξη, υπονόμευσε την οικονομική σταθερότητα και ως αποτέλεσμα εκεί που στην αρχή του 2015 προβλέπαμε ανάπτυξη 2,5% για το 2015, τώρα η εκτίμησή μας είναι 0%. Βλέπουμε ότι αυτή η οικονομική αστάθεια έπληξε σφόδρα την ελληνική οικονομία» λέει χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν αναφερόμενος στην ελληνική περιπέτεια του τελευταίου χρόνου.

Το δεύτερο μήνυμα που στέλνει μέσω της συνέντευξής του αφορά επίσης την ελληνική κυβέρνηση και είναι: «Η αύξηση φόρων, αντί περικοπής δαπανών, βαθαίνει την ύφεση... Αυτή είναι η συμβουλή μας προς την ελληνική κυβέρνηση. Μην κοιτάτε μόνο στον τομέα των εσόδων, κοιτάξτε και προς τον τομέα των δαπανών». Υπογραμμίζει δε ότι «η επιλογή για τη δημοσιονομική προσαρμογή μεταξύ φόρων ή περιστολής δαπανών είναι επιλογή και ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης».

protothema.gr
Βγαίνατε από το μνημόνιο το '14, αλλά ο Τσίπρας άλλαξε δρόμο Βγαίνατε από το μνημόνιο το '14, αλλά ο Τσίπρας άλλαξε δρόμο Reviewed by Sahiel on 4/06/2016 Rating: 5

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

γνωστό το παραμυθάκι πως και καλά βγαίναμε απο το τούνελ το σκοτεινό της "κρίσης" Ττο ΄14, με τα γνωστά ψευτοπλεόνασματα της τότε κυβέρνησης τα οποία προήλθαν και τότε όπως και σήμερα γίνεται, απο την επιβολή φόρων σε οτιδήποτε υπάρχει και δεν υπάρχει, και τι..."κακά παιδιά που είσαστε, πήγατε και βγάλατε τους αριστερούς κυβέρνηση" κλπ κλπ... Όμως και οι πέτρες γνωρίζουν πως αυτό ακριβώς ήταν το θέμα των ξένων, του ξένου παράγοντα, να μην κατορθώσει η χώρα με οποιαδήποτε κυβέρνηση -εννοείται κυβέρνηση υποταγμένων στα μνημόνια και τους ξένους, γιατί αν μιλάμε για αληθινή κυβέρνηση κάτι τέτοιο όπως η αποδέσμευση από το άρμα των "δανειστών" είναι απολύτως εφικτό - ώστε να διατηρούν ασφυκτικό κατοχικό έλεγχο στη χώρα, καλά κάνουν όμως, επειδή τελικά ότι αξίζει ο καθένας παίρνει στο τέλος, αυτό περιλαμβάνει και τους λαούς...

Από το Blogger.