Άνοιξαν οι κυπριακές κάλπες - Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις..Σχεδόν ενάμισι μήνα μετά την έξοδο της Κύπρου από το μνημόνιο, οι Κύπριοι προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές.

Τις 56 έδρες της Βουλής διεκδικούν υποψήφιοι από 12 κόμματα και το σύνολο των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων είναι 542.915.

Η αύξηση από το 1,8% στο 3,6% του εκλογικού μέτρου, που ίσχυε από το 1981, για τη συμμετοχή ενός κόμματος στην δεύτερη κατανομή εδρών, είναι το νέο στοιχείο των εκλογών της Κυριακής.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7:00 το πρωί και θα κλείσουν στις 6:00 το απόγευμα με ενδιάμεσο διάλειμμα από τις 12.00 μ. μέχρι τις 1.00 μ.μ.

Το τελικό αποτέλεσμα σε ποσοστά ψήφων κάθε κόμματος και ο αριθμός των εδρών που θα εξασφαλίσουν, θαανακοινωθεί γύρω στις 11 το βράδυ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, επτά από τα δώδεκα κόμματα-σχηματισμούς που κατέρχονται στις βουλευτικές εκλογές εξασφαλίζουν την είσοδό τους στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Η πρόθεση ψήφου αναδεικνύει πρώτο κόμμα τον ΔΗΣΥ με ποσοστό 24,5%, με δεύτερο το ΑΚΕΛ με 20%. Το ΔΗΚΟ εξασφαλίζει ποσοστό 9%, η ΕΔΕΚ, η Συμμαχία Πολιτών και το Κίνημα «Αλληλεγγύη» 3,5%, το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών 3% και το ΕΛΑΜ 1,5%.

Η αποχή ανέρχεται στο 14%, 12,5% των ερωτηθέντων δηλώνουν αναποφάσιστοι, ενώ 2% των ερωτηθέντων δεν απάντησε.

Στην προεκλογική τους εκστρατεία τα κόμματα επικεντρώθηκαν στην οικονομία, τα σκάνδαλα και την εσωτερική διακυβέρνηση, και το τελευταίο διάστημα στο Κυπριακό.

Πηγή: ΑΠΕ

Άνοιξαν οι κυπριακές κάλπες - Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.. Άνοιξαν οι κυπριακές κάλπες - Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.. Reviewed by Sahiel on 5/22/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.