Δήμος Ευρώτα Αρνήθηκε την εγκατάσταση προσφύγων στην περιοχή τουΔεν δέχεται την εγκατάσταση προσφύγων στην περιοχή δικαιοδοσίας του ο δήμος Ευρώτα, γιατί, όπως επισημαίνεται σε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, δεν αντέχει άλλους πρόσφυγες ή μετανάστες, τονίζοντας πως «η περιοχή την τελευταία δεκαετία είναι ένα ανεξέλεγκτο hot spot».

Συγκεκριμένα, το δημοτικό συμβούλιο Ευρώτα, ύστερα από εισήγηση του αρμοδίου αντιδημάρχου, Ηλία Παναγιωτακάκου, και μετά από εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών για την πρώτη υποδοχή πολιτών τρίτων χωρών, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Ο δήμος Ευρώτα δεν μπορεί να υποδεχθεί νέες προσφυγικές-μεταναστευτικές ροές, γιατί αφενός η περιοχή την τελευταία δεκαετία είναι ένα ανεξέλεγκτο hot spot με πολυεπίπεδες συνέπειες, αφετέρου δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές».

Σημειώνεται, ότι ο δήμος, που είναι κατά βάσει γεωργικός, με πολλούς μετανάστες να διαβιούν στην περιοχή, «από το 2011 έχει υποβάλλει προτάσεις για την επίλυση των πάσης φύσεως μεταναστών στην περιοχή, με κυρίαρχη πρόταση την απογραφή με ευθύνη του δήμου και την κάρτα προσωρινού διαμένοντος. Την εφαρμογή των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας και την εφαρμογή των υγειονομικών διατάξεων, μαζί με μαζικούς εμβολιασμούς. Τη φορολόγηση της εργασίας στην πηγή, είτε με προσωρινό ΑΦΜ, είτε με άλλες μεθόδους που εφαρμόζονται για τους εργάτες γης».

Επίσης, «ο δήμος Ευρώτα και οι πολίτες έχουν αποδείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με βαρύ το τίμημα κύρια στον τομέα της υγείας με την επανεμφάνιση ασθενειών, όπως η ελονοσία», για την καταπολέμηση της οποίας έχει δαπανήσει σημαντικά ποσά και είναι υποχρεωμένος να προασπίσει και τα δικαιώματα των δημοτών του.


Πηγή

Δήμος Ευρώτα Αρνήθηκε την εγκατάσταση προσφύγων στην περιοχή του Δήμος Ευρώτα Αρνήθηκε την εγκατάσταση προσφύγων στην περιοχή του Reviewed by Sahiel on 5/17/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

- Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου...
- Tο Sahiel.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
- Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το Sahiel.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

Από το Blogger.