Γερμανία: 35 τραυματίες από κεραυνό σε γήπεδοΚεραυνός έπεσε σήμερα σε ποδοσφαιρικό γήπεδο στη δυτική Γερμανία, έπειτα από αγώνα μεταξύ παιδικών ομάδων, τραυματίζοντας 35 ανθρώπους, ανάμεσά τους πολλά παιδιά και 3 ενήλικες που είναι σοβαρά, μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA.

Το περιστατικό συνέβη στο Χοπστέντεν, της Ρηνανίας-Παλατινάτου. Ο κεραυνός χτύπησε και τον διαιτητή του αγώνα, που μεταφέρθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το χτύπημα ήταν αιφνιδιαστικό καθώς δεν έβρεχε και δεν υπήρχαν ιδιαίτερα πολλά σύννεφα. Nωρίτερα, 11 άνθρωποι (10 παιδιά) τραυματίστηκαν στο Παρίσι από κεραυνό που χτύπησε σε πάρκο στα κεντρικά της γαλλικής πρωτεύουσας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο κεραυνός χτύπησε στο Πάρκο Μονσό, σε σημείο όπου ήταν σε εξέλιξη παιδικό πάρτι, στις 3 το μεσημέρι (τοπική ώρα). Τα παιδιά, ήταν ηλικίας μεταξύ 7 και 14, και μετά το ξέσπασμα της καταιγίδας είχαν σταθεί κάτω από ένα δέντρο για να προφυλαχθούν από το νερό. Έξι από τα παιδιά έχουν τραυματισθεί σοβαρά, μεταδίδουν τα γαλλικά δίκτυα.

Η μετεωρολογική υπηρεσία είχε εκδώσει προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα σε περιοχές της Γαλλίας, αλλά όχι για το Παρίσι. Το Πάρκο Μονσό βρίσκεται στο 8ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας και είναι προσφιλής προορισμός των οικογενειών τα Σαββατοκύριακα.

Πηγή
Γερμανία: 35 τραυματίες από κεραυνό σε γήπεδο Γερμανία: 35 τραυματίες από κεραυνό σε γήπεδο Reviewed by Sahiel on 5/29/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.