ΠΩΣ ΣΧΟΛΙΑΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝΗ νέα Βουλή των Αντιπροσώπων θα κληθεί να λάβει κρίσιμες και σημαντικές... αποφάσεις για το μέλλον της Κύπρου, τονίζει σε δήλωσή του για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών, το οποίο φέρνει στο κοινοβούλιο οκτώ κόμματα, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Σε αυτό το πλαίσιο, ως θεματοφύλακας του Συντάγματος, «θα τιμήσω τον θεσμικό μου ρόλο στη δημιουργία κλίματος ενότητας και συναίνεσης, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων που έχουμε ενώπιον μας, είτε αυτές αφορούν το εθνικό μας θέμα είτε τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και την αποφασιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων που ομάδες πολιτών εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν», διαβεβαιώνει ο Κύπριος πρόεδρος.
Με γραπτή δήλωση ο κ. Αναστασιάδης συγχαίρει όσους ο λαός τίμησε με την ψήφο του και τονίζει ότι « η ετυμηγορία του είναι απόλυτα σεβαστή».

Τέλος , σημειώνει πως η απόφαση μεγάλου μέρους του εκλογικού Σώματος να απέχει από τις εκλογές, θα προβληματίσει όλους.

Αποτελέσματα στο 77,6% της Επικράτειας

Στο 77,6% τα ποσοστά των κομμάτων, που εξασφαλίζουν είσοδο στη Βουλή, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, είναι:

- Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗ.ΣΥ) 31,16%
- ΑΚΕΛ - Αριστερά - Νέες Δυνάμεις 25.66%
- Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗ.ΚΟ) 14.35%
- ΕΔΕΚ- Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών 6,09%
- Συμμαχία Πολιτών 5,85%
- Αλληλεγγύη 5,28%
- Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ) 3,79%

Πηγή


ΠΩΣ ΣΧΟΛΙΑΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΩΣ ΣΧΟΛΙΑΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ Reviewed by Sahiel on 5/23/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.