Ρωσία: Πυρηνοκίνητα αντιτορπιλικά που θα κάνουν παγκόσμιο πάταγο



Με το βλέμμα στον πόλεμο που εκ των πραγμάτων πλησιάζει το ρωσικό υπουργείο άμυνας άφησε να διαρρεύσει πως επισπεύδει την κατασκευή των νέων ρωσικών πυρηνοκίνητων αντιτορπιλικών μάχης του προγράμματος Lider-class.

Το εν λόγω πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε 2 δόσεις, 6+6,πλοία και θα είναι το μεγαλύτερο εξοπλιστικό γεγονός για την Ρωσία, μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τα νέα πολεμικά πυρηνοκίνητα αντιτορπιλικά της Ρωσίας θα έχουν εκτόπισμα περίπου 17.500 τόνους, μήκος 200 μέτρα και πλάτος 20 μέτρα.

Θα είναι εξοπλισμένα με 60 πυραύλους κρουζ εναντίον στόχων εδάφους με βεληνεκές χιλ.χιλιόμετρα, 128 αντιαεροπορικά κατευθυνόμενα βλήματα του υπερσυστήματος s-500,16 anti-ship κατευθυνόμενα υπερηχητικά πυρηνικά βλήματα,τα »Lider»θα έχουν ταχύτητα 30 κόμβων και θα παραμένουν στη θάλασσα μέχρι 90 ημέρες χωρίς υποστήριξη.

Το διαβάσαμε στο: prisonplanet.gr


Ρωσία: Πυρηνοκίνητα αντιτορπιλικά που θα κάνουν παγκόσμιο πάταγο Ρωσία: Πυρηνοκίνητα αντιτορπιλικά που θα κάνουν παγκόσμιο πάταγο Reviewed by Sahiel on 6/02/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.