Η Βόζεμπεργκ «πάγωσε» Σκοπιανό βουλευτή: «Το όνομά σας δεν είναι Μακεδονία!»Στη διακοινοβουλευτική συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα «Η ευρωπαϊκή πολιτική μετανάστευσης και ασύλου: επιπτώσεις για τα κοινοβούλια των υπό ένταξη χωρών», συμμετείχε, ως κεντρική ομιλήτρια, η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ Βρυωνίδη, με την παρουσία μελών των εθνικών κοινοβουλίων των κρατών μελών αλλά και των χωρών που βρίσκονται σε προενταξιακή πορεία.

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ υπογράμμισε στην ομιλία της, ότι ο διακοινοβουλευτικός πολιτικός διάλογος μεταξύ των εθνικών και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως ενδυναμώθηκε με τη Συνθήκη της Λισαβόνας, συνιστά καθοριστικό παράγοντα συμμόρφωσης με τις ευρωπαϊκές αρχές και τις ενωσιακές αποφάσεις.

Η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής είπε χαρακτηριστικά:

«Οι λαοί μας εκπαιδεύονται από τα εθνικά κοινοβούλια ότι οι αποφάσεις της Ε.Ε. έχουν και πρέπει να έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα. Όποιο κράτος μέλος δεν τις εφαρμόζει, θέτει ένα βάρος στους ώμους της ευρωπαϊκής οικογένειας».

Σε Σκοπιανό βουλευτή, που αναφέρθηκε στη χώρα του με τον όρο «Μακεδονία», η Ελίζα Βόζεμπεργκ απάντησε σε αυστηρό τόνο:

«Καταρχάς να σας υπενθυμίσω ότι η ονομασία της χώρας σας δεν είναι Μακεδονία αλλά Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, αυτή είναι η επίσημη ονομασία.

»Σας ακούσαμε να μιλάτε για φθορές και ζημιές αλλά δεν αναφερθήκατε στο γεγονός ότι υψώσατε φράχτη και αυτό νομίζω ότι δεν εναρμονίζεται με τις αρχές και τις αξίες της ΕΕ.

»Κάνω αυτή την παρέμβαση για να σας ρωτήσω, συμφωνείτε όπως συμφωνούμε όλοι εδώ, ότι προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτό το τεράστιο πρόβλημα χρειάζεται μία κοινή επίδειξη αλληλεγγύης από όλα τα κράτη μέλη;

»Γιατί το να υψώνουμε φράχτες και να ρίχνουμε νερό στους ανθρώπους, εμποδίζοντάς τους να περάσουν τα σύνορα δεν είναι λύση. Αυτά είναι πραγματικά περιστατικά, για τα οποία έχω καταθέσει ερωτήσεις στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο».

Κλείνοντας την ομιλία της η Ελίζα Βόζεμπεργκ τόνισε ότι οι μονομερείς ενέργειες από ορισμένα κράτη, προκειμένου να ανακόψουν τις ροές μεταναστών στην επικράτειά τους, τελικά οδηγούν σε πιο επικίνδυνες διαδρομές, που ενισχύουν τους διακινητές και καταλήγουν σε περισσότερους θανάτους, από όσους έχουμε ζήσει μέχρι σήμερα.

Πηγή: tribune.gr

Η Βόζεμπεργκ «πάγωσε» Σκοπιανό βουλευτή: «Το όνομά σας δεν είναι Μακεδονία!» Η Βόζεμπεργκ «πάγωσε» Σκοπιανό βουλευτή: «Το όνομά σας δεν είναι Μακεδονία!» Reviewed by Sahiel on 6/21/2016 Rating: 5

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

σιγά τα αυγά τι είπε , όχι Γιάννης αλλά Γιαννάκης , καλά δεν τρεπόμαστε λέω εγώ άκου Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Ανώνυμος είπε...

Οποιο σοβαρο κρατος κλεινει τα σύνορα του, με γνωμονα το συμφέρον του λαου του καλως πραττει. Αυτά περι Ευρωπαικου δηδεν κεκτιμενου και αλληλεγγιης είναι μπουρδες, τροφη για τους χρησιμους ηλιθιους ψηφοφόρους.

Από το Blogger.