Απορρίπτουν το αίτημα Ερντογάν οι ΗΠΑ: «Ο Γκιουλέν ζει ειρηνικά στην Πενσιλβάνια»Η Άγκυρα δεν έχει προς το παρόν καταθέσει επίσημο αίτημα έκδοσης του Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος διαμένει στις ΗΠΑ, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ, ενώ τόνισε ότι εξ όσων γνωρίζει το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, ο ιεροκήρυκας ζει ειρηνικά στην Πενσιλβάνια.

Ο κ. Τόνερ πρόσθεσε ότι η υποβολή επίσημου αιτήματος από την Τουρκία θα ήταν ευπρόσδεκτη από τις ΗΠΑ, με τη συνοδεία των όποιων αποδεικτικών στοιχείων διαθέτει η Άγκυρα σχετικά με την εμπλοκή του.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν κάνει καμιά εκτίμηση σχετικά με το αν ο Γκιουλέν εμπλέκεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην απόπειρα πραξικοπήματος, κάτι που καταγγέλλει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εξάλλου, κάλεσε την Τουρκία να σεβαστεί το κράτος δικαίου, ενώ ο Ερντογάν προβαίνει προφανώς για εσωτερική κατανάλωση σε λεονταρισμούς δηλώνοντας σε συνέντευξή του στο CNN ότι η επαναφορά της θανατικής ποινής από την κυβέρνησή του για την τιμωρία των χιλιάδων συλληφθέντων σε σχέση με το αποτυχημένο πραξικόπημα της περασμένης Παρασκευής είναι κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Πηγή: tribune.gr
Απορρίπτουν το αίτημα Ερντογάν οι ΗΠΑ: «Ο Γκιουλέν ζει ειρηνικά στην Πενσιλβάνια» Απορρίπτουν το αίτημα Ερντογάν οι ΗΠΑ: «Ο Γκιουλέν ζει ειρηνικά στην Πενσιλβάνια» Reviewed by Sahiel on 7/19/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.