Πάνω από 230 εργαζόμενοι της εταιρείας φύλαξης MONDIAL POL βρίσκονται από σήμερα στο δρόμο!Πως και γιατί δημιουργήθηκε η Μοdial Protectas που συστεγάζεται στον ίδιο χώρο και η απάτη που κρύβεται πίσω από την αναμενόμενη πτώχευση

Μια ιδιαίτερα περίεργη ιστορία με παρελθόν κρύβεται πίσω από την χθεσινή προσφυγή της εταιρείας Security "Modial Pol" στην δικαιοσύνη για υπαγωγή της σε καθεστώς προληπτικής προστασίας από τους πιστωτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του news247 η πάλαι ποτέ ισχυρή και υγιής Modial Pol δέχτηκε ένα σημαντικό χτύπημα το καλοκαίρι του 2014 όταν λογίστρια με την οποία συνεργαζόταν φέρεται να υπεξαίρεσε ποσό άνω των 5 εκατ. ευρώ που αφορούσε ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων. Πρόκειται για μία περίπτωση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης καθώς έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του συγκεκριμένου προσώπου και πιθανών συνεργών που μπορεί να είχε και πλέον η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια ανακριτή.

Η εταιρεία προσπάθησε να βρει ξανά τον βηματισμό της μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και διακανονισμού με το ΙΚΑ ώστε να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της σε 100 δόσεις. Το 2014 μετά από μία σειρά κερδοφόρων χρήσεων η εταιρεία παρουσίασε ζημιές στο αποτέλεσμα ενώ οι επισφάλειες που έγραφε στον ισολογισμό της ανέρχονταν σε 8,5 εκατ. ευρώ και αφορούσαν πέρα από την προαναφερόμενη υπόθεση και χρήματα πελατών που είχαν ήδη "ρίξει κανόνι" (π.χ. Πετζετάκις, Παζαρόπουλος)..

Στην πορεία η εταιρεία δεν κατάφερε να φανεί συνεπής στις ασφαλιστικές της υποχρεώσεις με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λάβει ασφαλιστική ενημερότητα και να πληρωθεί από πελάτες του ευρύτερου δημόσιου τομέα που αποτελούσε σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας το 60% - 70% του πελατολογίου της.

Η Μοdial Pol η οποία μέχρι και πριν από λίγα χρόνια απασχολούσε πάνω από 600 άτομα έχει μειώσει σήμερα το προσωπικό της σε περίπου 230 - σύμφωνα με άλλες πληροφορίες πλέον είναι κάτω από 200 - και όπως αναφέρει στο news247 η νομική σύμβουλος της εταιρείας κα. Δήμητρα Παπουτσάκη έγιναν προσπάθειες ώστε να εξασφαλιστεί τόσο η εργασία όσο και η πληρωμή των δεδουλευμένων όλων των εργαζομένων. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι έχουν πληρωθεί πλήρως οι εργαζόμενοι της εταιρείας στην ΔΕΣΦΑ, ενώ είναι σε διαδικασία πληρωμής σε δύο ακόμη κρατικούς οργανισμούς ενώ υπήρχαν και αρκετές περιπτώσεις όπου έγιναν εκχωρητήρια ώστε να μπορούν να πληρώνονται άμεσα οι εργαζόμενοι από τις υπηρεσίες στις οποίες απασχολούνταν.


Παράλληλα όπως αναφέρει η κα. Παπουτσάκη σε διαγωνισμούς που είχε κερδίσει η εταιρεία αποσύρονταν υπέρ του δεύτερου διεκδικητή με μοναδικό όρο να προσλάβει το προσωπικό της Modial Pol, κίνηση που είχε ως αποτέλεσμα να απορροφηθεί ένα μεγάλο ποσοστό του πρώην προσωπικού της Modial Pol. Σε ότι αφορά την εταιρεία Modial Protectas για την οποία υπήρξαν δημοσιεύματα για δόλια πτώχευση και μεταφορά τους στην "νέα" εταιρεία η κα. Παπουτσάκη το διέψευση. Η εταιρεία Modial Protectas η οποία συστεγάζεται με την Modial Pol (σ.σ. όπως φαίνεται και στην παραπάνω φωτογραφία) δεν είναι νέα εταιρεία αλλά θυγατρική κατά 70% της Modial Pol από το 1991 με εξειδίκευση στις χρηματαποστολές. Καθώς η Protectas διέθετε ασφαλιστική ενημερότητα μεταφέρθηκε σε αυτή ένας αριθμός εργαζομένων ώστε να μπορεί να πληρωθεί. Όπως αναφέρει η νομική σύμβουλος της εταιρείας πρόκειται για περιορισμένη και πλήρως νόμιμη κίνηση την οποία αποδέχθηκε και το Υπουργείο Εργασίας το οποίο έχει προσλάβει τον όμιλο Modial για φύλαξη των κτηρίων του.

Τέλος να αναφέρουμε ότι το Πρωτοδικείο Αθηνών συνυπολογίζοντας αρκετά από τα προαναφερόμενα προχώρησε στην έκδοση προσωρινής διαταγής σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης της εταιρείας , επίσης απαγορεύει τις ατομικές διώξεις από τους πιστωτές με εξαίρεση τις απαιτήσεις των εργαζομένων οι οποίες μπορούν να ικανοποιούνται.

Πηγή: news247.gr
Πάνω από 230 εργαζόμενοι της εταιρείας φύλαξης MONDIAL POL βρίσκονται από σήμερα στο δρόμο! Πάνω από 230 εργαζόμενοι της εταιρείας φύλαξης MONDIAL POL βρίσκονται από σήμερα στο δρόμο! Reviewed by Sahiel on 7/24/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

- Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου...
- Tο Sahiel.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
- Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το Sahiel.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

Από το Blogger.