ΓΙΑΤΙ ΟΙ «ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ» ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΤο δικαίωμα στο άσυλο και τα απόρρητα μυστικά που γνωρίζουν!

Σάββας Καλεντερίδης

Η Ελλάδα διακατέχεται από το ενοχικό σύνδρομο απέναντι στην Τουρκία, ενώ θα έπρεπε να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, λόγω της Γενοκτονίας, που αρνείται μέλος της κυβέρνησης όλων των Ελλήνων, το πολιτικό απόβλητο που λέγεται Νίκος Φίλης, λόγω της εθνοκάθαρσης των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, της Ιμβρου, της Τενέδου και του Ριζοκάρπασου, λόγω της εισβολής στην Κύπρο και λόγω της πολιτιστικής γενοκτονίας που ασκεί στη Θράκη, στους Πομάκους και τους Ρομά, που φροντίζει να τους εκτουρκίζει, με την ακατανόητη ανοχή του ελληνικού κράτους.

Στην περίπτωση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που μπήκαν στην Ελλάδα, και πάλι δείχνουμε ένα ταπεινωτικό και ντροπιαστικό ενοχικό σύνδρομο, λες και έχουμε εμείς ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στην Τουρκία, αποτέλεσμα του οποίου είναι η διαφυγή αυτών των ανθρώπων και η αναζήτηση προστασίας από τη νομική θωράκιση που προσφέρεται για όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως των εγκλημάτων που έχουν διαπράξει.

Η Ελλάδα δεν έχει καμία ευθύνη για τα γεγονότα στην Τουρκία, ούτε γιατί οι οκτώ επέλεξαν να έλθουν στην Ελλάδα.
Κάτι που ανερυθρίαστα προφασίστηκε ο απαράδεκτος, για επαγγελματίας διπλωμάτης, πρέσβης της Τουρκίας στην Ελλάδα, Κερίμ Ουράς, ο οποίος, σημειωτέον, όπως συζητείται σε διπλωματικούς κύκλους -όχι μόνο ελληνικούς-, είναι φανατικός αντιμουσουλμάνος και φίλα διακείμενος προς τους πραξικοπηματίες.

Εχοντας υπηρετήσει την πατρίδα επί πολλά χρόνια και από θέσεις ευθύνης, θεωρώ ότι οι οκτώ θα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι να χρησιμοποιήσουν κάθε νομικό όπλο που προσφέρεται στην Ελλάδα και την Ευρώπη, για όλους τους ανθρώπους που ζητούν άσυλο. Η Δικαιοσύνη θα πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη να κάνει τη δουλειά της.

Εκτελεστική εξουσία, κράτος και κυβέρνηση οφείλουν να εφαρμόσουν με θρησκευτική ευλάβεια όσα αποφασίσουν η ελληνική Δικαιοσύνη και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Την ίδια ακριβώς θέση είχα και στην υπόθεση Οτζαλάν. Την ίδια θέση είχε και ο τότε υπουργός Εσωτερικών Αλέκος Παπαδόπουλος.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι οκτώ στρατιωτικοί που ζητούν άσυλο είναι χρήσιμοι στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού Τύπου, οι οκτώ ανήκουν στις επίλεκτες ειδικές δυνάμεις της Τουρκίας, οι οποίες έχουν επιθετικές αποστολές στην Ελλάδα, στα νησιά και στη Θράκη. Είναι άνθρωποι που έχουν δει και έχουν μελετήσει επιθετικά σχέδια της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας;

Μήπως, λέω μήπως, οι δικηγόροι τους θα πρέπει να τους συμβουλεύσουν να το ομολογήσουν αυτό στο δικαστήριο και να πουν ότι η ζωή τους είναι πραγματικά σε κίνδυνο, επειδή αποκάλυψαν τα σχέδια αυτά δημοσίως στο δικαστήριο;
Μήπως θα επέλυε πολλά άλυτα προβλήματα, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, η παρουσίαση αυτών των ομολογιών για επιθετικά σχέδια μιας χώρας-μέλους του ΝΑΤΟ σε βάρος μιας άλλης συμμάχου στον ίδιο συνασπισμό συμμαχικών δυνάμεων;
Μήπως ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσει αυτή η λυκοσυμμαχία και να αναλάβει καθένας τις ευθύνες του, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, για να μην κρύβονται κάποιοι πίσω από το δάχτυλό τους;

Ολα αυτά είναι και ένας επιπλέον λόγος αλλά και ευκαιρία να απαλλαγεί η Ελλάδα από αυτό το ενοχικό σύνδρομο, μήπως και σηκώσουμε κεφάλι εμείς οι ταπεινωμένοι Ελληνες.

Σάββας Καλεντερίδης

Πηγή: dimokratianews.gr
ΓΙΑΤΙ ΟΙ «ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ» ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ «ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ» ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Reviewed by Sahiel on 7/23/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.