Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Τι λένε Αμερικανοί επιστήμονες!Για τις δυσάρεστες επιπτώσεις του ατμίσματος ηλεκτρονικού τσιγάρου προειδοποιούν Αμερικανοί επιστήμονες.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Αντζελες διαπιστώσαν μετά από πειράματα ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο εκδήλωσης διαφόρων παθήσεων της στοματικής κοιλότητας.

Οι επιστήμονες έκαναν πειράματα με καλλιέργειες κυττάρων σε εργαστηριακές συνθήκες και διαπίστωσαν ότι οι τοξικές ουσίες και τα νανοσωματίδια που περιείχε ο ατμός του ηλεκτρονικού τσιγάρου οδήγησαν στο θάνατο 85% των κυττάρων της στοματικής κοιλότητας.

«Ένα μικρό αλλά σημαντικό ποσοστό οδοντιατρικών ασθενών στις Οδοντιατρικές Κλινικές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες έχει χρησιμοποιήσει συσκευές ηλεκτρονικού καπνίσματος, γεγονός που δημιουργεί μια επαρκή βάση δεδομένων για μελλοντικές μελέτες επί του θέματος», επισημαίνει ο επικεφαλής της μελέτης, Σεν Χου, επίκουρος καθηγητής Στοματικής Βιολογίας και Ιατρικής στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), μόνο στις ΗΠΑ, το 2014 2,4 εκατομμύρια έφηβοι ήταν χρήστες ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Πηγή: hellas-now.com
Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Τι λένε Αμερικανοί επιστήμονες! Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Τι λένε Αμερικανοί επιστήμονες! Reviewed by Sahiel on 7/06/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.