Μια σπουδαία αρχαιολογική ανασκαφή που ίσως συνδέεται με το Κυκλώνειον άγοςΜια από τις μεγαλύτερες ανασκαφές μαζικών τάφων βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή του Δέλτα Φαλήρου.

Πρόκεται για ένα σπουδαίο αρχαιολογικό εύρημα στο οποίο η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως 80 σκελετούς ανδρών. Το «πολυάνδριο» που θεωρείται ένα σπουδαίο αρχαιολογικό εύρημα παραπέμπει στο «Κυλώνειον άγος», την οργή των θεών για την εκτέλεση των ανδρών που κατέφυγαν ως ικέτες στον Παρθενώνα.

«Εκτελέστηκαν όλοι με τον ίδιο τρόπο. Τους έθαψαν όμως με σεβασμό, Δεν μιλάμε για ανθρώπους που είχαν ζήσει μια δύσκολη ζωή, όπως η ζωή των σκλάβων. Ήταν άνθρωποι γνωστοί σε αυτούς που τους έθαψαν», είπε η δρ Στέλλα Χρυσουλάκη, αρχαιολόγος, επικεφαλής των ανασκαφών.

Το σημείο στο οποίο γίνεται η ανασκαφή βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο όπου έχει ανεγερθεί από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος η νέα Εθνική Βιβλιοθήκη και το νέο κτίριο της Λυρικής Σκηνής.

Όταν οι αρχαιολόγοι λύσουν το μυστήριο ενδεχομένως να καταλήξουν ότι πράγματι επρόκειτο για οπαδούς του αποτυχημένου πραξικοπήματος του Κύλωνα τον 7ο αιώνα π.Χ.


Πηγή
Μια σπουδαία αρχαιολογική ανασκαφή που ίσως συνδέεται με το Κυκλώνειον άγος Μια σπουδαία αρχαιολογική ανασκαφή που ίσως συνδέεται με το Κυκλώνειον άγος Reviewed by Sahiel on 8/07/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.