Ο Ερντογάν «γονάτισε» μπροστά στον Πούτιν για 5 δισ. δολάρια!Δηλώσεις έκανε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο ειδήσεων TAS, δήλωσε ότι θα επιθυμούσε να ξαναρχίσει τις σχέσεις της Άγκυρας με τη Μόσχα από ‘μηδενική βάση’.

Μιλώντας στο TASS, ο Ερντογάν αναφέρθηκε κατ' επανάληψη στον Πούτιν αποκαλώντας τον "αγαπητό" και "αξιοσέβαστο" Βλαντίμιρ και τον χαρακτήρισε φίλο του. Είπε μάλιστα ότι είναι ευγνώμων απέναντι στον Ρώσο Πρόεδρο γιατί σχεδόν ακαριαία του εξέφρασε τη στήριξή του μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. "Η επίσκεψη αυτή συνιστά ένα ορόσημο στις διμερείς σχέσεις μας, που ξεκινούν ξανά από το μηδέν. Μια νέα σελίδα θα ανοίξει στους ρωσοτουρκικούς δεσμούς. Η σελίδα αυτή θα περιλαμβάνει στρατιωτική, οικονομική και πολιτιστική συνεργασία", τόνισε. Πρόσθεσε ότι η Άγκυρα θέλει να "ξεπαγώσει" άμεσα η συνεργασία με τη Ρωσία όσον αφορά την κατασκευή του σταθμού πυρηνικής ενέργειας του Ακουγιού.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν παραμονή της συνάντησης των δύο ανδρών στην Αγία Πετρούπολη, σε μία προσπάθεια του Ερντογάν να κλείσει το κεφάλαιο των κακών σχέσεων με τους Ρώσους, κεφάλαιο που άνοιξε μετά την κατάρριψη του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους το Νοέμβριο του 2015.


Πηγή
Ο Ερντογάν «γονάτισε» μπροστά στον Πούτιν για 5 δισ. δολάρια! Ο Ερντογάν «γονάτισε» μπροστά στον Πούτιν για 5 δισ. δολάρια! Reviewed by Sahiel on 8/09/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.