Οι Τούρκοι μετέφεραν ολο το βράδυ τανκς Μ-60 προς το συνοριακό πέρασμα ΚαρκαμίςΦωτογραφίες με νταλίκες του τουρκικού στρατού να μεταφέρουν το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη τανκς Μ-60 προς το συνοριακό πέρασμα Καρκαμίς, αναρτήθηκαν στο Twitter.

Το συνοριακό πέρασμα – χωριό Καρκαμίς βρίσκεται στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας, στη δυτική όχθη του Ευφράτη ποταμού, απέναντι από τη συριακή πόλη Τζαραμπλούς που κατέχεται από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).


Η Τουρκία έχει συγκεντρώσει δυνάμεις «μετριοπαθών» τζιχαντιστών στο Καρκαμίς με στόχο να εισβάλουν στη Συρία και να καταλάβουν για λογαριασμό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Τζαραμπλούς.

Οι «μετριοπαθείς» αυτοί είναι άνδρες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) και της Φαϊλάκ Αλ Σαμ. Και οι δύο αυτές οργανώσεις μισθοδοτούνται και εξοπλίζονται από την Τουρκία.

Η εισβολή των τζιχαντιστών μισθοφόρων της Άγκυρας ήταν να γίνει το Σάββατο αλλά ανεστάλη, εξαιτίας κακού σχεδιασμού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Τώρα από ό,τι φαίνεται οι Τούρκοι συγκεντρώνουν και τεθωρακισμένα στην περιοχή. Άγνωστο εάν θα εμπλακούν στην εισβολή ή θα ρίχνουν με τα κανόνια τους μέσα από το έδαφος της Συρίας.

Πάντως τουρκικό πυροβολικό υπάρχει ήδη στην περιοχή και βομβαρδίζει τους τζιχαντιστές στην Τζαραμπλούς.


Πηγή
Οι Τούρκοι μετέφεραν ολο το βράδυ τανκς Μ-60 προς το συνοριακό πέρασμα Καρκαμίς Οι Τούρκοι μετέφεραν ολο το βράδυ τανκς Μ-60 προς το συνοριακό πέρασμα Καρκαμίς Reviewed by Sahiel on 8/23/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.