Ξεσηκώθηκαν οι Ιρακινοί στη Χίο!Αναταραχή υπήρξε πριν από λίγη ώρα στη Σούδα, καθώς Ιρακινοί λαθρομετανάστες με περίσσιο θράσος έβγαλαν τα μέλη των ΜΚΟ από τη Σούδα και έκλεισαν την είσοδο. Χάρη στην επέμβαση πιο ψύχραιμων λαθρομεταναστών η Σούδα άνοιξε και πάλι.

Παρουσία και αστυνομικής δύναμης οι διαμαρτυρόμενοι μετέφεραν τα κιγκλιδώματα, αποκλείοντας τους εργαζόμενους και ζητώντας την άμεση καταγραφή των στοιχείων τους και το ξεκίνημα της διαδικασίας παροχής ασύλου. «Είμαστε όλοι κι όλοι 16 οι Ιρακινοί. Εδώ και τέσσερις μήνες βρισκόμαστε εδώ και ακόμη περιμένουμε. Θέλουμε να προχωρήσουν τα χαρτιά μας, να φύγουμε από δω να πάμε στην Αθήνα. Γιατί μας κρατούν εδώ» δήλωσε ένας από τους διαμαρτυρόμενους.

Όπως ο ίδιος μετέφερε, ζήτησε από τους υπεύθυνους κάποιος από τους καταγραφείς της ΒΙ.ΑΛ να μεταφερθεί και στη Σούδα.

Μέχρι στιγμής η κατάσταση φαίνεται ελεγχόμενη και δεν εμπνέει ανησυχία.Κι άλλα ΜΑΤ στη Χίο

Με μία ακόμα διμοιρία των ΜΑΤ θα ενισχυθεί η αστυνομική δύναμη της Χίου, ανακοίνωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, μετά από σχετική συζήτηση και συμφωνία που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

Επίσης, συμφωνήθηκε η σταδιακή απομάκρυνση από τη Χίο και μεταφορά στις δομές της ηπειρωτικής Ελλάδας όλων των μεταναστών που προέρχονται κυρίως από τις χώρες της Βόρειας Αφρικής.

Επισημαίνεται ότι η διαδικασία εξέτασης ασύλου για τα άτομα αυτά θα πραγματοποιηθεί στον χώρο όπου θα μεταφερθούν.

Πηγή
Ξεσηκώθηκαν οι Ιρακινοί στη Χίο! Ξεσηκώθηκαν οι Ιρακινοί στη Χίο! Reviewed by Sahiel on 8/09/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.