17 Σημάδια ότι το Σώμα σας είναι Όξινο: Τρόποι ΑλκαλοποιήσηςΤο σώμα ποτέ δεν πρέπει να είναι όξινο, καθώς ένα τέτοιο περιβάλλον είναι ανθυγιεινό και εκεί δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για να ευδοκιμήσουν διάφορα βακτήρια και ασθένειες.

Όταν το σώμα είναι πολύ όξινο, αναγκαστικά θα εξαγάγει μέταλλα από σημαντικά όργανα του σώματος, όπως για παράδειγμα τα οστά προκειμένου να εξουδετερωθεί η οξύτητα και να εξαλειφθεί από το σώμα. Ως αποτέλεσμα, τα αποθέματα των μετάλλων του σώματος όπως το κάλιο, το μαγνήσιο, το ασβέστιο και το νάτριο μπορεί να πέσουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα και κατά συνέπεια να προκληθεί ζημία που μπορεί να μην διαγνωστεί (γίνει αντιληπτή) για χρόνια, έως ότου να πέσουν σε τόσο ανθυγιεινά επίπεδα όπου θα προκαλέσουν οξέωση.

Τα τρόφιμα που διαμορφώνουν ένα όξινο περιβάλλον είναι ως επί το πλείστον, η ζάχαρη, και η υπερκατανάλωση κρέατος, τα δημητριακών και γαλακτοκομικών. Βέβαια, το σώμα μας συνεχώς παράγει όξινα απόβλητα τα οποία πρέπει να εξουδετερωθούν και να εξαλειφθούν. Για το σκοπό αυτό, ο οργανισμός μας χρειάζεται να ενσωματώσει αλκαλικές τροφές.

Τα προβλήματα υγείας που προκαλούνται από ήπια οξέωση:


Μπορεί το Σώμα να Ρυθμίσει τα επίπεδα του pH από μόνο του;

Το σώμα μπορεί να προσαρμόσει τα επίπεδα του pH από μόνο του, αλλά αυτό έχει και το τίμημά του.

Εκτός από το στομάχι, το κανονικό επίπεδο ρΗ για όλα τα υγρά και τους ιστούς του σώματος είναι αλκαλικό, και όλα τα σωματικά συστήματα έχουν ευρεία περιοχή (wide range στο κείμενο, αν μπορεί κάποιος ας βοηθήσει στην απόδοση) ρΗ, εκτός από το αίμα. Το pH του αίματος πρέπει να είναι 7,35 έως 7,45. Για παράδειγμα, αν το σύστημα γίνεται υπερβολικά όξινο, το αίμα μπορεί να πάρει αλκαλικά στοιχεία που σχηματίζονται στο λεπτό έντερο. Αλλά αυτό έχει και μια συνέπεια, καθώς θέτει σε κίνδυνο τη σωστή πέψη.

Όσα πρέπει να ξέρετε pH σας
Μπορείτε να πάρετε μια αριθμητική αναπαράσταση του pH σας κάνοντας συχνά τεστ. Ένα υγιές pH πρέπει να κυμαίνεται 6,75 – 7,25.

Η Γεύση της τροφής θα σας πει αν είναι όξινο ή όχι;
Αν και αυτό δεν ισχύει για τα λεμόνια, καθώς παρότι έχουν όξινη γεύση, διαμορφώνουν αλκαλικό περιβάλλον όταν καταναλώνονται. Όταν υποστεί πέψη, τα λιπαρά οξειδώνονται σε νερό και διοξείδιο του άνθρακα, και δεν δημιουργούν οξύτητα στο σύστημα.

Τα κύρια μέταλλα αλκαλοποιήσης είναι τα νάτριο, κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρο και ασβέστιο. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε μέταλλα αποτελούν αλκαλικά τρόφιμα. Η πλειοψηφία των τροφίμων έχουν και τα δύο, αλκαλικές και όξινες ιδιότητες, έτσι εάν η συγκέντρωση του οξέος είναι υψηλότερη, τα τρόφιμα θεωρούνται όξινα και αντιστρόφως.

Το σώμα έχει τα όριά του
Το σώμα μας έχει όρια για το κατά πόσο μπορεί μόνο του και συνεχώς να αντισταθμίζει την ανισορροπία μεταξύ τους. Γι ‘αυτό είναι πραγματικά σημαντικό να καταναλώνουμε αλκαλικές τροφές, προκειμένου να διατηρηθεί η καλή ισορροπία αλκαλικών – οξέων (Ισορροπημένο pH είναι το 80% αλκαλικό και 20% όξινο). Πολυάριθμες ασθένειες εμφανίζονται ως συνέπεια της προσπάθειας του σώματος να αποκαταστήσει την ισορροπία.

Εάν η δίαιτα σας περιλαμβάνει μόνιμα τρόφιμα τα οποία σχηματίζουν όξινο περιβάλλον, όπως κρέατα, δημητριακά, σάκχαρα και γαλακτοκομικά προϊόντα, το σώμα γίνεται πολύ όξινο. Από την άλλη πλευρά, η κατανάλωση αλκαλικών τροφών που αποτελούνται από τρόφιμα όπως λαχανικά της θάλασσας (προφανώς μιλάει για φύκια), φρούτα και λαχανικά σε αφθονία μπορούν να κάνουν το σώμα σας πολύ αλκαλικό. Και αυτή είναι η ισορροπία που χρειάζεστε.

Το σώμα έχει διαφορετική απάντηση σε κάθε φαγητό
Ανάλογα με την κυρίαρχη ιδιοσύστασή σας καθοδηγείται το σώμα σας και έτσι έχει διαφορετικές αντιδράσεις σε διαφορετικά τρόφιμα. Για παράδειγμα, εάν είστε πιό επιρρεπείς σε οξειδωτικό, πρέπει να αποφύγετε τα λαχανικά και φρούτα επειδή καθιστούν το σώμα σας όξινο, ενώ οι πρωτεΐνες το καθιστούν πιό αλκαλικό. Από την άλλη πλευρά, εάν ο κυρίαρχος τύπος σας είναι αυτόνομο σύστημα (ANS), το σώμα σας γίνεται όξινο κατά την κατανάλωση των πρωτεϊνών και αλκαλικό κατά την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών.

Βελτιώστε την αλκαλικότητα σας με τους παρακάτω τρόπους


Το τι τρώτε κάνει τη διαφορά

Όπως μπορείτε να συνειδητοποιήσετε και μόνοι σας, ό, τι τρώτε επηρεάζει την υγεία σας σε μεγάλο βαθμό. Μπορείτε να επιλέξετε εάν η τροφή σας θα είναι το φάρμακο ή το δηλητήριο για το σώμα σας!!

proionta-tis-fisis.com
17 Σημάδια ότι το Σώμα σας είναι Όξινο: Τρόποι Αλκαλοποιήσης 17 Σημάδια ότι το Σώμα σας είναι Όξινο: Τρόποι Αλκαλοποιήσης Reviewed by Sahiel on 9/19/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

- Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου...
- Tο Sahiel.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
- Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το Sahiel.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

Από το Blogger.