Σε όλη την Ελλάδα απεργούν οι δάσκαλοι στις 15 ΣεπτεμβρίουΗ Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος ξεκινάει την φετινή σχολική χρονιά με 24ωρη απεργία. Όπως ανακοίνωσε η ΔΟΕ στις 15 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί απεργία ενάντια στο νέο τύπο ολοήμερου σχολείου στην προσχολική αγωγή

Η ΔΟΕ κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου ότι «διαλύει το ολοήμερο νηπιαγωγείο», ότι επιβάλλει 25ωρο χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες της λειτουργίας του νηπιαγωγείου και ότι δεν προχωρά σε καμία επίλυση των τεράστιων κτιριακών προβλημάτων.

Χαρακτηρίζει, επίσης, «επικοινωνιακού χαρακτήρα» την εξαγγελία για επέκταση και γενίκευση του θεσμού του ολοήμερου, εκτιμώντας ότι στην πραγματικότητα «συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο». «Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΕΘ υποβαθμίζει, δίχως αιδώ, τον παιδαγωγικό και αντισταθμιστικό ρόλο του ολοήμερου νηπιαγωγείου», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΔΟΕ.

Σχετική συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει η Ομοσπονδία στα γραφεία της την ερχόμενη Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου.

Την Τετάρτη 31 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ έξω από το Υπουργείο Παιδείας.

Στην συγκέντρωση είχε καλέσει σε συμμετοχή και η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ τα μέλη του γενικού συμβουλίου της, των διοικητικών συμβουλίων των ομοσπονδιών και των σωματείων του Δημοσίου.

Αντιδράσεις και για τα κενά

Σε ανακοίνωσή της στη 1 Σεπτέμβρη η ΔΟΕ σημείωνε πως ο Υπουργείο Παιδείας παρανομεί και ζητά το ίδιο να πράξουν τα Π.Υ.Σ.Π.Ε. και οι Σύλλογοι Διδασκόντων. Οι Σύλλογοι Διδασκόντων δε συναινούν στις διαδικασίες που υπηρετούν τις πολιτικές του Υπουργείου Παιδείας που διαλύουν το δημόσιο σχολείο.

"Παρά την κίνηση αναδίπλωσης στην οποία προχώρησε το Υπουργείο Παιδείας με την έκδοση της «διορθωτικής» εγκυκλίου στις 25/8 έπειτα από την αντίδραση και τις καταγγελίες της Δ.Ο.Ε. για την πραξικοπηματική εγκύκλιο σχετικά με τις συνεδριάσεις Π.Υ.Σ.Π.Ε. και τον καθορισμό των λειτουργικών κενών, το μόνο που πέτυχε ήταν να αποδείξει ότι προκειμένου να πετύχει τους επικοινωνιακούς του στόχους δε διστάζει να παρανομεί. Μόνο που τώρα προσπαθεί να επιβάλει την παρανομία ως τρόπο λειτουργίας σε Π.Υ.Σ.Π.Ε., Διευθυντές Εκπαίδευσης και Συλλόγους Διδασκόντων." σημειώνει η ΔΟΕ

Πηγή
Σε όλη την Ελλάδα απεργούν οι δάσκαλοι στις 15 Σεπτεμβρίου Σε όλη την Ελλάδα απεργούν οι δάσκαλοι στις 15 Σεπτεμβρίου Reviewed by Sahiel on 9/03/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.