Μαρινόπουλος: Οι τελευταίες κινήσεις για τη διάσωση τουΚομβικό σημείο για την ολοκλήρωση του σχεδίου διάσωσης της Μαρινόπουλος από την Σκλαβενίτης είναι να συναινέσει το 60% των πιστωτών στο σχέδιο, που περιλαμβάνει και κούρεμα οφειλών κατά 50%.

Ηδη οι προμηθευτές με επιστολή που τους αποστέλλεται από PwC, που ενεργεί ως σύμβουλος της διαδικασίας, καλούνται να συναινέσουν προκειμένου να προχωρήσει η υπαγωγή της εταιρείας στο άρθρο 106 β και θ, στο πλαίσιο σχεδίου εξυγίανσης με στρατηγικό επενδυτή τη Σκλαβενίτης, ταυτόχρονα με «κούρεμα» των απαιτήσεών τους κατά 50% -οριζόντια.

Συγκεκριμένα στην επιστολή, που δημοσιεύει η Ναυτεμπορική, αναφέρεται πως το “κούρεμα” θα είναι 50% και θα αφορά ακόμη και τους πιστωτές εκείνους που έχουν υπόλοιπο μικρότερο των 100.000 ευρώ. Συγκεκριμένα σημειώνεται πως νομικοί και τεχνικοί λόγοι δεν κατέστησαν δυνατή την αρχική πρόθεση να καταβληθεί προσπάθεια για εξαίρεση των πιστωτών με υπόλοιπα κάτω των 100.000 ευρώ.

Στο χρονικό διάστημα 26.9.2016 - 28.9.2016 η τελική μορφή της συμφωνίας εξυγίανσης, όπως θα έχει υπογραφεί από τα συμβαλλόμενα μέρη, θα αναρτηθεί σε ασφαλή ιστοσελίδα και οι προμηθευτές καλούνται-εφόσον συναινούν στις βασικές αρχές της συμφωνίας εξυγίανσης, με βάση την επιστολή, να ενημερωθούν σχετικά με ηλεκτρονικό μήνυμα για να αναζητήσουν την τελική μορφή της συμφωνίας.

Στη συνέχεια θα προσέλθουν σε συγκεκριμένο χρόνο και τόπο για υπογραφή της, όπως αυτό απαιτείται από τον νόμο, ώστε να είναι δυνατή η υποβολή των συμφωνιών εξυγίανσης ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου έως τις 30/9/2016.

Σε ότι αφορά την πληρωμή των υπολοίπων που θα μεταφερθούν στη νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί και τον πλήρη έλεγχο της οποίας θα έχει η Σκλαβενίτης και στην οποία θα περάσουν στοιχεία ενεργητικού και παθητικού τεσσάρων εταιρειών του ομίλου Μαρινόπουλου (Μαρινόπουλος Α.Ε, Ξυνός, Express M, Πειραϊκόν), θα γίνει αμέσως μετά την τελική απόφαση του αρμόδιου δικαστηρίου για την έγκριση της Συμφωνίας Εξυγίανσης και την προβλεπόμενη διαδικασία για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Πάντως με βάση τους όρους του Μνημονίου Συνεννόησης η διαδικασία αυτη θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως τις 14/02/2017.

Μαρινόπουλος: Οι τελευταίες κινήσεις για τη διάσωση του Μαρινόπουλος: Οι τελευταίες κινήσεις για τη διάσωση του Reviewed by Sahiel on 9/25/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

- Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου...
- Tο Sahiel.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
- Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το Sahiel.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

Από το Blogger.