Να γίνουμε όλοι Τούρκοι να τελειώνουμε…Εξυπνάδες, σοφιστίες, ευσεβοποθισμούς και όνειρα θερινής νυχτός, είναι μερικά απο τα χαρακτηριστικά που μπορούν να αποδοθούν σε όσους αδυνατούν να δεχτούν την πραγματικότητα.

Σήμερα η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί απαθής τα πεπραγμένα της Τουρκίας και μας διαβεβαιώνει μάλιστα για την βούληση της Τουρκίας για επίλυση του κυπριακού, και εδώ στην πατρίδα μας κάποιοι που θέλουν να πιστώσουν τον εαυτό τους με ευθυκρισία, ρεαλισμό, πατριωτισμό πιστεύουν ότι μπορούν να βρούν κοινό έδαφος με την Τουρκία για λύση του προβλήματος μας.

Ο Ακιντζή με τον οποίο ο Αναστασιάδης είχε κοινό όραμα για τη λύση, τους προσγειώνει ανώμαλα καθημερινά, μα αυτοί το βιολί τους, θα τα βρουν λένε με την Τουρκία και τον Ακιντζή εν έτη 2016.

Μια Τουρκία που καθημερινά εισβάλει είτε στη Συρία είτε στο Ιράκ για να κατασφάξει τους Κούρδους που θέλουν να ιδρύσουν Κουρδικό κράτος στην Τουρκία, αλλά εδώ στην Κύπρο θέλει να επιβάλει τ/κ κράτος δια πυρός και σιδήρου και δεν διερωτάται κανένας από τους εξυπνάκηδες της δικής μας πλευράς, γιατί εμείς να δεχτούμε τ/κ που είναι και παράνομο, αφού η Τουρκία δεν δέχεται κουρδικό κράτος στην δική της χώρα;

Μια Τουρκία που καθημερινά παραβιάζει το Αιγαίο, μια Τουρκία που αρνείται να αναγνωρίσει την γενοκτονία των Ελλήνων και των Αρμενίων, μια Τουρκία που εδώ και 42 χρόνια κατέχει παράνομα τη μισή Κύπρο.

Mια Τουρκία που καθημερινά παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα μια Τουρκία που καθημερινά παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, μια Τουρκία που στερεί τον λαό της από την δημοκρατία, μια Τουρκία που φυλακίζει δημοσιογράφους και όποιον τολμήσει να υψώσει τη φωνή του για δημοκρατία.

Μια Τουρκία που έχει τις χείριστες σχέσεις με τους γειτόνους της, μια Τουρκία που δεν δίστασε να καταρρίψει ρωσικό αεροσκάφος επικαλούμενη ότι παραβίασε τον εναέριο χώρο της για 16 δευτερόλεπτα, ενώ καθημερινά η ίδια παραβιάζει τον εναέριο και τα χωρικά ύδατα της Κύπρου για ώρες.

Μια Τουρκία που είχε το Μπαρμπαρός στην ΑΟΖ της Κύπρου απειλώντας θεούς και δαίμονες αν προχωρούσαμε σε νέες επιβεβαιωτικές διατρήσεις, μια Τουρκία που δεν διστάζει να απειλήσει την Αμερική και όποιον άλλον αναφέρει ή δηλώσει κάτι που δεν της αρέσει.

Μια Τουρκία που πριμοδοτούσε τον ISIS, μια Τουρκία που αλίμονο σε όποιον σταθεί στο δρόμο της.

Αυτή την Τουρκία μας καλούν να εμπιστευτούμε και δεν διερωτούνται οι αφελείς, αν είναι ποτέ δυνατόν αυτή η Τουρκία του σήμερα, αιφνιδίως να αρχίσει να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, το διεθνές δίκαιο, να σταματήσει τους τυχοδιωκτισμούς και να σεβαστεί μια συμφωνία που θα κάνει με 800.000 ψώρηδες;

Η Τουρκία για να έχουν υπόψιν τους οι εξυπνάκηδες έχει στρατό περισσότερο από τον πληθυσμό της Κύπρου, με άλλα λόγια έχει ένα στρατιώτη για κάθε ένα απο εμάς, και μπορεί όποτε θελήσει ή της δοθεί η ευκαιρία να κουβαλήσει όσο στρατό θέλει στην Κύπρο σε λιγότερο απο 24ώρες ανεξάρτητα σε ποιό σημείο της Τουρκίας στρατοπεδεύει.

Αν υπάρχουμε σήμερα σαν ΚΔ είναι διότι δεν δώσαμε άλλη ευκαιρία στην Τουρκία να ολοκληρώσει την κατάληψη ολόκληρης της Κύπρου και επειδή υπάρχει η διεθνής νομιμότητα, ασχέτως αν δεν τολμά ή αδιαφορεί η διεθνής κοινότητα να την επιβάλει.

Άν όμως εμείς οι ίδιοι τολμήσουμε με την υπογραφή μας να παραγράψουμε τη νομιμότητα, με μια συμφωνία που θα δίνει δικαιώματα στην Τουρκία να έχει λόγο στα κυπριακά δρώμενα, δεν χρειάζεται να σχολιάσω τί μας περιμένει.

Το ίδιο θα συμβεί και άν της ξαναδώσουμε ευκαιρία με τις πράξεις μας. Κάποιοι θα ρωτήσουν πάλι: πώς θα φύγουν οι 40.000 Τούρκοι στρατιώτες και πώς θα ξεφορτωθούμε την κατοχή; Σίγουρη απάντηση δεν υπάρχει, γιατί η Τουρκία είναι απρόβλεπτη και η διεθνής κοινότητα απρόθυμη ή αδιάφορη για να επιβάλει το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σίγουρο είναι ότι ενόσω εμείς παραμένουμε στις θέσεις μας για το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν θα αναγνωρίσει τα τετελεσμένα στην Κύπρο κανένα κράτος εκτός απο την Τουρκία.

Επίσης βέβαιο είναι ότι με την υπογραφή μας υπογράφουμε την καταδίκη μας γιατί η Τουρκία και ο εγκάθετος της Ακιντζή, μας ξεκαθαρίζουν καθημερινά τί να περιμένουμε. Διάλογος πρέπει να γίνεται, αλλά όχι με συνεχείς υποχωρήσεις για χάρη μιας λύσης που εκ των πραγμάτων είναι καταδικασμένη να αποτύχει λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας.

Αν υπάρξει αλλαγή στην στάση της Τουρκίας και την θέληση της να σεβαστεί διεθνή κανόνες και δίκαια, τότε ναι υπάρχει ελπίδα να εξευρεθεί και λύση και η βιωσιμότητα της να γίνει πραγματικότητα. Αν όχι, τότε δεν υπάρχει καθόλου πιθανότητα να σεβαστεί την όποια λύση, εκτός αν δεχτούμε να γίνουμε μέρος του τουρκικού κράτους.

Αυτά για όσους εθελοτυφλούν και ονειρεύονται λαγούς με πετραχήλια.

Zerzevoulis

hellasforce.com
Να γίνουμε όλοι Τούρκοι να τελειώνουμε… Να γίνουμε όλοι Τούρκοι να τελειώνουμε… Reviewed by Sahiel on 9/21/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.