Ο Τάκης Μιχαλόλιας βάζει την Χρυσή Αυγή στα πολιτικά σαλόνια εξαιτίας της σήψης του ΣΥΡΙΖΑΟι Ελληνες πολίτες κουρασμένοι και ηττημένοι από τις φαύλες κυβερνήσεις δεν έχουν το κουράγιο να δουν την αλήθεια που δεν είναι άλλη από τον καλπασμό της Χρυσής Αυγής η οποία ετοιμάζεται να καταλάβει το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η αποκάλυψη της παρουσίας του Στηβ Γιατζόγλου σε εκδήλωσή της την μέρα που οι διαμονισμένοι φορομπήχτες του ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλαν τον αιματοβαμμένο προυπολογισμό του 2017 προκάλεσε αίσθηση.

Μόνο που πολλοί πιστεύουν ότι ο θρύλος του μπάσκετ ήταν μόνο η αρχή του ανοίγματος της Χρυσής Αυγής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται σε πολιτικό πτώμα, για την ακρίβεια είναι ένα κόμμα σε αποσύνθεση και κινδυνεύει πλέον να ταυτιστεί με μία ακόμη εθνική τραγωδία-απώλεια.

Οι ολέθριοι χειρισμοί της κυβέρνησης Τσίπρα σε διπωματικό επίπεδο και το ιδεοληπτικό φλερτ με τους Ρώσους και τον Πούτιν, όπως όλα δείχνουν προκάλεσαν την οργή των Αμερικανών.

Ετσι με το που επέστρεψαν οι Τσίπρας και Παππάς από την Νέα Υόρκη υπήρξε η διαρροή ότι το ΔΝΤ κόβει λάσπη από την Αθήνα ως τις γερμανικές εκλογές, τις οποίες κατά πάσα πιθανότητα θα χάσει η Μέρκελ μια και στην Γερμανία καλπάζουν τα ακροδεξιά κόμματα εξαιτίας του προσφυγικού. Μοιάζει λοιπόν με ανέκδοτο να περιμένει κανείς το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών με την ελπίδα ότι θα υπάρξει απομείωση του χρέους.

Μόνο νέα δεινά θα επιφέρει το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών.

Σ΄αυτό το σκηνικό ολέθρου μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι τα παραδοσιακά κόμματα δεν μπορούν να απαντήσουν στο άνοιγμα της Χρυσής Αυγής της οποίας φουσκώνει τα πανιά και ο ακροδεξιός αέρα που φυσάει στην Ευρώπη. Η Φώφη Γεννηματά γαντζωμένη στην καρέκλα της υποδύεται την αρχηγό χωρίς να μπορεί να εμπνεύσει την ελπίδα. Αντί να κάνει στην άκρη ώστε να αναδειχθούν νέα πρόσωπα με ηγετικά χαρακτηριστικά παραμένει βιδωμένη στην καρέκλα της. Η αποτυχία της συμπόρευσης με το ΠΟΤΑΜΙ χρεώνεται στην ίδια και οι ευθύνες θα αποδοθούν από τους ψηφοφόρους που αναζητούν απεγνωσμένα μια διέξοδο.

Κι ενώ από τα κόμματα του λεγόμενου αστικού τόξου δεν υπάρχει αντίδραση η Χρυσή Αυγή με αιχμή του δόρατος τον ποινικολόγο Τάκη Μιχαλόλια, ο οποίος οργώνει την Ελλάδα και αναζητεί τους επόμενους Στηβ Γιατζόγλου-αυτή τη φορά όχι μόνο ανάμεσα σε στρατιωτικούς, όπως έκανε πριν τις εκλογές του 2015.

Το όνομα του γνωστού ποινικολόγου, Τάκη Μιχαλόλια, ήρθε πάλι στη δημοσιότητα με αφορμή την κόντρα του με τον Παύλο Σαράκη, αφού διαφαίνεται πια ξεκάθαρα η αλλαγή πλεύσης αλλά και η μορφοποίηση διαφορετικών αντανακλαστικών στην υπερασπιστική γραμμή των προφυλακισμένων βουλευτών της Χ.Α. Ο Μιχαλόλιας, σκληρός Μανιάτης που τηρεί τα ήθη και τις παραδόσεις των εκεί «καπεταναίων», ξέκαθαρα δείχνει «δόντια» μηδενικής ανοχής σε φαινόμενα «εκσυγχρονισμού» του κόμματος που για τον ίδιο αλλά και για τον προφυλακισμένο αδερφό του, μετατρέπονται σε σχέδια ρήξης με τον «επαναστατικό ακτιβισμό» και τις εθνικοσοσιαλιστικές περγαμηνές που αποτελεούν «ρίζες» της Χ.Α.

Τον περασμένο Απρίλιο, είχαμε γράψει στην «Ελέυθερη Ώρα» ένα χαρακτηριστικό πορτρέτο για τον υπερασπιστή σχεδόν του μισού πολιτικού, επχειρηματικού και οικονομικού κόσμου της χώρας.

«Ο γνωστός ποινικολόγος των Αθηνών, Τάκης Μιχαλόλιας, δεν είναι μια αθέατη φυσιογνωμία των δικαστηρίων της χώρας. Στη Μάνη είθισται, ότανένας γιος πάρει το όνομα Παναγιώτης (Τάκης) και έχει το επώνυμο Μιχαλολιάκος, να το αλλάζει σε Μιχαλόλιας προς τιμήν του παλαιού οπλαρχηγού Τάκη Μιχαλόλια. Έτσι λένε. Αδερφός του προφυλακισμένου αρχηγού αλλά με προσωπική πορεία στον ευρύτερο εθνικιστικό χώρο. Άριστος γνώστης του ποινικού δικαίου και εξαίρετος «σκηνικός» στην ακροαματική διαδικασία με πειθώ, «εκλεκτή» πελατεία και επιτυχίες. Σε πρόσφατη τηλεοπτική του παρέμβαση είπε λίγα αλλά υπονόησε πολλά: «Πολλές φορές η Ν.Δ. με προσέγγισε και μου ζήτησε να μεσολαβήσω προς τον αδερφό μου Νίκο Μιχαλολιάκο προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο κάποιου είδους συνεργασίας της ΧΑ με τη Ν.Δ αλλά ο αδερφός μου την απέρριπτε σταθερά» είπε χαρακτηριστικά.. Άτεγκτος Μανιάτης ο Μιχαλόλιας, δεν μιλάει σχεδόν ποτέ δημόσια. Και κυρίως δεν ανοίγει τα χαρτιά του. Από τον στενό κύκλο προσώπων του όμως έχουν γίνει γνωστά τρία «σημεία»:

Πρώτον: «Από το σπίτι του Τάκη Μιχαλόλια έκαναν παρέλαση πριν αλλά και μετά την προφυλάκιση Μιχαλολιάκου, κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης. Σχεδόν ικέτευαν για συνεργασία κάτω από τη μύτη του Σαμαρά. Εάν ήθελε θα είχε φροντίσει να μπουν νερά στο καράβι του ανύποπτου πρωθυπουργού με προσαρτήσεις. Δεν το έπραξε τότε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα το κάνει τώρα που όσο κι αν φαίνεται παράξενο έχει και την δύναμη και τις γνωριμίες».

Δεύτερον: «Χτίζει προσεκτικά αλλά σταθερά την επόμενη μέρα της Ελληνικής Ακροδεξιάς. Απαλύνει τις ακρότητες, πλησιάζει(μάλλον τον πλησιάζουν)πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, συνταξιούχοι δικαστικοί, στρατιωτικοί, αστυνομικοί, τραπεζίτες, καπιταλιστές, πατριώτες της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Έχει βαρύνοντα λόγο στην κατάρτιση -υπό μορφή προτάσεων- του ευρωψηφοδέλτιου αλλά και κυρίαρχη άποψη στην εθνική εκλογική λίστα. Συνομιλεί πιθανόν με τον ρωσικό παράγοντα, έχει άριστες σχέσεις μαζί τους και σαν Μανιάτης πάντα πίστευε στην Φιλική Εταιρεία και στα επαναστατικά ιδεώδη της φυλής του. Ο Τάκης», μας μεταφέρουν οι ίδιοι άνθρωποι, «είχε προταθεί ως νόμιμος «κληρονόμος» της αρχηγίας από το σύνολο του κόμματος. Να ηγηθεί, μετά την προφυλάκιση του αδερφού του. Το απέρριψε. Είπε: Δεν είναι αυτός ο ρόλος μου για να διασωθεί η πατρίδα».

Τρίτον: Κατά τις πληροφορίες μας ο Μιχαλόλιας πρέπει να είχε δει πάνω από επτά φορές το περιώνυμο πια βίντεο Μπαλτάκου. Και μάλλον ήταν αυτός που είχε δώσει νομική έγκριση για την προβολή του στο ρωσικό youtube. Πηγές από το περιβάλλον του αποφεύγουν να επιβεβαιώσουν την ύπαρξη νέου «υλικού». Όμως από ασφαλείς πηγές, φαίνεται να γνωρίζει το «οπλοστάσιο» της παράταξης που προεκλογικά δύναται να τινάξει στον αέρα την ΝΔ. Ο ίδιος όμως δεν επιβεβαιώνει τίποτα λέγοντας: «Δεν θέλω να ξέρω τι έχουν». Επιπρόσθετα αποτελεί(όπως έχει γραφεί στο παρελθόν από αριστερά περιοδικά και ιστότοπους)άξονας στρατολόγησης νέων στελεχών, που γίνεται με άκρατη μυστικότητα.
Άρα ο Τάκης Μιχαλόλιας αυτές τις ώρες είναι ο μοναδικός άνθρωπος(μαζί πιθανόν με έναν ακόμα)που γνωρίζει τον τρόπο που είναι σε θέση να συρρικνώσει τη ΝΔ, θεωρείται ικανός να στήσει τις γέφυρες με βουλευτές της που είναι έτοιμοι να αυτομολήσουν(το ερώτημα είναι εάν αυτοί είναι αρεστοί στον ίδιο και στον αδερφό του)και βέβαια αυτός που φέρεται να γνωρίζει ποιοι και τι έχουν πει σε ανύποπτο χρόνο σε συνομιλίες φωτιά. Και κάτι επίσης σημαντικό: Γνωρίζει λεπτομέρειες για τον πρότερο «έντιμο βίο» δικαστών, εισαγγελέων αλλά και του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου. Άνθρωπο που ξέρει καλά από το παρελθόν…

Για τον κ. Μιχαλόλια, κατά καιρούς έχουν γραφεί διάφορα. Σταχυολογούμε, μερικά, ιδίως από «αριστερές στήλες»:

Τι γράφουν για τον άνθρωπο-κλειδί

-Ομοϊδεάτης με τον αδελφό του, υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ΕΠΕΝ, του φασιστικού κόμματος που ίδρυσε ο δικτάτορας Παπαδόπουλος από τις φυλακές Κορυδαλλού. Διατέλεσε μάλιστα και δικηγόρος του Παπαδόπουλου επί δικτατορίας, ενώ διατηρεί μέχρι σήμερα σχέσεις με οπαδούς και οργανώσεις χουντικών αλλά και με ανθρώπους του ακροδεξιού χώρου.
-Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος του κ. Μιχαλόλια, σε συνεννόηση πάντα με τον αδελφό του αλλά και με όσα από τα στελέχη της Χρυσής Αυγής γνωρίζουν τη μυστική εξόρμηση, είναι να επανδρωθεί το ναζιστικό μόρφωμα με στελέχη που ναι μεν θα αυτοπροσδιορίζονται στον ακροδεξιό, ψιλοχουντικό, ναζιστικό χώρο, αλλά θα διαθέτουν μόρφωση και «επίπεδο» για να σταθούν σε κοινοβουλευτικά έδρανα, Στόχος να βρεθούν στελέχη που θα διαθέτουν «στρογγυλεμένο» και «καθωσπρέπει» λόγο όταν απευθύνονται στο σύνολο του ελληνικού λαού, αλλά που παράλληλα θα έχουν την ικανότητα να χρησιμοποιούν αντιμεταναστευτικές κορώνες και μισαλλόδοξα συνθήματα προς τον σκληρό πυρήνα της οργάνωσης.

-Ψηλά στη λίστα των υποψηφίων που αναζητά η Χρυσή Αυγή βρίσκονται πρώην στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας. Οπαδοί και υποστηρικτές της Χούντας που τα προηγούμενα χρόνια είχαν αποσυρθεί από το προσκήνιο. Ιδιοκτήτες αλλά και στελέχη επιχειρήσεων που κινούνται κυρίως στον εφοπλιστικό χώρο. Εκδότες και δημοσιογράφοι ακροδεξιών εντύπων αλλά και στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ., που δηλώνουν πρόθυμα να προσχωρήσουν σε ένα διευρυμένο ακροδεξιό ψηφοδέλτιο.

-Καθοριστικό ρόλο στις κινήσεις της Χρυσής Αυγής αναμένεται να παίξουν και άνθρωποι της Εκκλησίας που έχουν τοποθετηθεί ευμενώς υπέρ της Χρυσής Αυγής, όπως ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Ανθιμος, και μπορούν να υποδείξουν ή ακόμα και να πείσουν άτομα να συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια του ναζιστικού πολιτικού σχηματισμού.

Οι ισχυρές διασυνδέσεις του κ. Μιχαλόλια αποτελούν εγγύηση για τις επιδιώξεις της Χρυσής Αυγής. 

Ο κ. Μιχαλόλιας, σύμφωνα με τους γνώστες του χώρου, έχει το «ηθικό ανάστημα» να τους προσεγγίσει. Θεωρείται ένας από τους ισχυρότερους ποινικολόγους της Αθήνας, έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος ή συνήγορος υπεράσπισης σε πολύκροτες υποθέσεις και έχει ισχυρές γνωριμίες. Ήταν συνήγορος του Γιώργου Κοσκωτά στην πολύκροτη δίκη. Ακόμη, έχει υπερασπιστεί τον ηγούμενο Εφραίμ, τον εκδότη Γρηγόρη Μιχαλόπουλο, τον γνωστό φασίστα Περίανδρο, πρώην υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, που έχει καταδικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Έχει επίσης διατελέσει νομικός σύμβουλος του Σωκράτη Κόκκαλη και της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Οι ισχυρές διασυνδέσεις του κ. Μιχαλόλια αποτελούν, σύμφωνα με στελέχη του φασιστικού χώρου, «εγγύηση» για τις επιδιώξεις της Χρυσής Αυγής. Στόχος μερίδας της άρχουσας τάξης είναι οι δεδηλωμένοι φασίστες να αποκτήσουν ένα επίπλαστο πολιτικό προφίλ που θα τους επιτρέψει μετά τις επόμενες εκλογές, και αν τελικά διατηρήσουν τα υψηλά δημοσκοπικά ποσοστά τους (τους εμφανίζουν σταθερά πάνω από 10%), να μετατραπούν σε δυνάμει κυβερνητικό εταίρο της ΝΔ σε περίπτωση που η τελευταία καταστεί πρώτη εκλογική δύναμη.

«Η επόμενη κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής δεν θα έχει καμία σχέση με τη σημερινή, που επιδίδεται κυρίως στο κυνήγι μεταναστών» υποστηρίζουν άνθρωποι του χώρου. Βέβαια η δράση των «ταγμάτων εφόδου» σε βάρος μεταναστών και αριστερών θα συνεχιστεί, αλλά θα επιχειρηθεί να μένει έξω από τα φώτα της δημοσιότητας και κατά το δυνατόν να μη συνδέεται με τα σημερινά ηγετικά στελέχη του ναζιστικού κόμματος. Για το σκοπό αυτό πιθανά να έχουν δημιουργηθεί μια σειρά από περιφερειακές φασιστικές οργανώσεις (όπως οι αυτοαποκαλούμενοι «Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές»), που εμφανίστηκαν το τελευταίο διάστημα, οι οποίες «εγκαλούν» τη Χρυσή Αυγή για «μετριοπαθή δράση» και αποτελούνται από στελέχη που δηλώνουν δήθεν πρώην μέλη της».

kourdistoportocali.com
Ο Τάκης Μιχαλόλιας βάζει την Χρυσή Αυγή στα πολιτικά σαλόνια εξαιτίας της σήψης του ΣΥΡΙΖΑ Ο Τάκης Μιχαλόλιας βάζει την Χρυσή Αυγή στα πολιτικά σαλόνια εξαιτίας της σήψης του ΣΥΡΙΖΑ Reviewed by Sahiel on 10/04/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.