Χάνεται και σβήνει το ΕΚΑΣ για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους!Χάνεται αργά αλλά σταθερά το ΕΚΑΣ για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους οι οποίοι και το 2017 θα δουν μειώσεις στα ποσά που παίρνουν ενώ κάποιοι θα το χάσουν εντελώς.
Από το "PRESS-GR"

Στόχος είναι να επιτευχθεί μείωση του ποσού που δίνεται κατά 439 εκατομμυρίων ευρώ. Το υπουργείο προσανατολίζεται σε οριζόντια μείωση για όλους και για τους... 270.000 εναπομείναντες δικαιούχους του ΕΚΑΣ.

Οι μειώσεις αυτές αναμένεται να είναι από 15% ως και 20% για να βγει ο λογαριασμός και έτσι, σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος το λεγόμενο «ταβάνι» του ΕΚΑΣ θα μειωθεί από τα 230 στα 180 ευρώ, ενώ η πιο χαμηλή κλίμακα θα πέσει από τα 57,5 στα 46 ευρώ ενώ υπάρχει ανοιχτό ενδεχόμενο αυτή η κλίμακα να καταργηθεί πλήρως.

Έτσι με το σχέδιο για οριζόντια μείωση και όχι για αλλαγή στα εισοδηματικά κριτήρια των δικαιούχων αναμένεται να επηρεαστούν όλες οι κατηγορίες των δικαιούχων με απώλειες περί τα 50 ευρώ.

Πως αναμένεται να διαμορφωθεί το ΕΚΑΣ, αν ισχύσουν οι νέες περικοπές:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr
Χάνεται και σβήνει το ΕΚΑΣ για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους! Χάνεται και σβήνει το ΕΚΑΣ για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους! Reviewed by Sahiel on 10/12/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.