Το ηλεκτρονικό τσιγάρο “χαλαρώνει” την άμυνα του οργανισμούΝέα έρευνα από το πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας διαπίστωσαν πως το ηλεκτρονικό τσιγάρο αλλάζει εκατοντάδες γονίδια που βοηθούν την άμυνα του αναπνευστικού συστήματος.

Γνωρίζουμε ήδη πως το τσιγάρο τροποποιεί τα επιθηλιακά κύτταρα της αναπνευστικής οδού. Όμως σύμφωνα με την μελέτη του πανεπιστημίου που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Physiology, το ηλεκτρονικό τσιγάρο έχει ακριβώς την ίδια επίδραση. Δηλαδή, εμποδίζει την άμυνα των αεραγωγών του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος.

Ωστόσο, η έρευνα αυτή δεν μπορεί ακόμα να συσχετιστεί με μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στον οργανισμό ή με την εμφάνιση ασθενειών όπως ο καρκίνος, ή η πνευμονοπάθεια, όμως επιβεβαιώνει προηγούμενες μελέτες που υποστηρίζουν πως το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν είναι “αθώο”.

Η απόδειξη αυτή εντυπωσίασε τόσο πολύ τους ερευνητές που επανέλαβαν τα πειράματα. Αυτό που υπογραμμίζουν είναι πως χρειάζονται περισσότερες έρευνες για τις επιπτώσεις του ηλεκτρονικού τσιγάρου και πως αδυνατούν ακόμα να γνωρίζουν επακριβώς τις βλαβερές επιπτώσεις του καθώς χρειάζονται 10 - 15 ώστε να έχουν μία σαφή εικόνα.


Πηγή
Το ηλεκτρονικό τσιγάρο “χαλαρώνει” την άμυνα του οργανισμού Το ηλεκτρονικό τσιγάρο “χαλαρώνει” την άμυνα του οργανισμού Reviewed by Sahiel on 10/11/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.