Ο Σόρος και η μεγάλη μπάζα της ευρωπαϊκής «αναγκαστικής μετανάστευσης», του Sam GerransΟ φιλάνθρωπος Τζωρτζ Σόρος δημοσίευσε πρόσφατα μια επιστολή στην εφημερίδα Wall Street Journal με τίτλο, “Γιατί επενδύω 500 εκατομμύρια δολάρια στους Μετανάστες”.
Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσω να ξεχωρίσω το τι πραγματικά σημαίνει αυτή η επιστολή από αυτό που εμφανίζεται να λέει.

Επιμέλεια μετάφρασης ο Γιώργος του Κλικ

Η επιστολή του Σόρος αρχίζει ως εξής: “Ο κόσμος έχει αναστατωθεί από ένα κύμα αναγκαστικής μετανάστευσης. Δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται σε κίνηση, εγκαταλείποντας τις πατρίδες τους και αναζητώντας μια καλύτερη ζωή στο εξωτερικό. Μερικοί ξεφεύγουν από έναν εμφύλιο πόλεμο ή από ένα καταπιεστικό καθεστώς. Άλλοι αναγκάζονται να φύγουν λόγω της ακραίας φτώχειας, δελεασμένοι από τη δυνατότητα της οικονομικής εξέλιξης για τους ίδιους και τις οικογένειες τους”.

Αυτό είναι αλήθεια. Και ο Σόρος θα πρέπει να το ξέρει καλά από τη στιγμή που το think tank που του ανήκει είναι πλήρως ανακατωμένο με αυτήν την “αναγκαστική μετανάστευση”. Είτε την ξεκίνησε, είτε την διευκόλυνε και, σύμφωνα με τον Viktor Orban, πρωθυπουργό της Ουγγαρίας (που αυτές τις μέρες διενεργεί δημοψήφισμα για το αν θα δεχθεί τις ποσοστώσεις των μεταναστών, όπως απαιτείται από την ΕΕ), όπως αναφέρει το Bloomberg: “Το όνομά του είναι ίσως το ισχυρότερο παράδειγμα αυτών που υποστηρίζουν οτιδήποτε αποδυναμώνει τα εθνικά κράτη, που υποστηρίζουν οτιδήποτε αλλάζει τον παραδοσιακό ευρωπαϊκό τρόπο ζωής [...] Αυτοί οι ακτιβιστές που υποστηρίζουν τους μετανάστες, ακούσια γίνονται μέρος αυτού του διεθνούς δικτύου λαθρεμπορίου ανθρώπων”.

Ακτιβιστές που υποστηρίζονται από τον Σόρος βρίσκονται στο κέντρο του εν λόγω δικτύου.

Ο Σόρος συνεχίζει: “η συλλογική αποτυχία μας να αναπτύξουμε και να εφαρμόσουμε αποτελεσματικές πολιτικές για τον χειρισμό της αυξημένης ροής, συνέβαλε σημαντικά στην ανθρώπινη δυστυχία και την πολιτική αστάθεια, τόσο στις χώρες από τις οποίες οι άνθρωποι φεύγουν όσο και στις χώρες που τους φιλοξενούν, ηθελημένα ή όχι. Οι μετανάστες εξαναγκάζονται συχνά σε ζωή αδρανούς απόγνωσης, ενώ οι χώρες υποδοχής αδυνατούν να αποκομίσουν το αποδεδειγμένο όφελος που μια σημαντικότερη ενσωμάτωση θα μπορούσε να φέρει”.

Έχω αναφερθεί στις ψυχολογικές ιδιαιτερότητες του Σόρος αλλού. Παρά τα ναρκισσιστικά χαρακτηριστικά του, θα υποθέσω ότι δεν χρησιμοποιεί το βασιλοπρεπές “εμείς”. Πέραν αυτού, για ποιους μιλάει όταν λέει “η συλλογική αποτυχία μας να αναπτύξουμε και να εφαρμόσουμε αποτελεσματικές πολιτικές”; Αν αναφέρεται σε κυβερνήσεις, θα πρέπει να θυμίσουμε ότι δεν είναι εκλεγμένος στην κυβέρνηση κανενός έθνους, ούτε και εξελέγη ποτέ.

Αυτό δεν τον εμποδίζει όμως να αναμιγνύεται στις εσωτερικές τους υποθέσεις και να υποστηρίζει εξεγέρσεις, τις λεγόμενες έγχρωμες επαναστάσεις, όπως συνέβη στην Γεωργία και την Ουκρανία, και να δημιουργεί χάος μέσω του BLM (ΣτΜ, Black Lives Matter, το γνωστό αμερικανικό κίνημα) στις ΗΠΑ.

Επίσης, όπως είναι γνωστό, επιτέθηκε στην βρετανική λίρα, κερδίζοντας ο ίδιος ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Ο Σόρος επιθυμεί ο αναγνώστης να συμπεριλάβει και τον εαυτό του μέσα στο "εμείς". Όμως εμείς δεν συμπεριλαμβανόμαστε. Εμείς είμαστε απλά εκείνοι που τους λένε τι πρόκειται να συμβεί.

Στη συνέχεια γράφει για “το αποδεδειγμένο όφελος που μια σημαντικότερη ενσωμάτωση θα μπορούσε να φέρει”. Αυτό είναι κάτι σαν ρητορικό αίνιγμα. Αυτός και οι δικηγόροι του περιμένουν - όχι χωρίς λόγο - ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα προσφέρουν την δική τους πινελιά στο τι λένε οι λέξεις στη σελίδα. Ισχυρίζεται ότι έχει την απόδειξη, αλλά δεν παρέχει καμία - και αυτή είναι μια σημαντική παράλειψη δεδομένου ότι αναμένεται από εμάς να εναποθέσουμε ολόκληρο το πολιτιστικό και οικονομικό μέλλον μας στους ισχυρισμούς του.

Πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας, της Κίνας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Ισραήλ και της Σιγκαπούρης, είναι εξαιρετικά προσεκτικές σχετικά με το σε ποιους χορηγούν υπηκοότητα. Αν είχαν αποδειχθεί τα οφέλη που επικαλείται ο Σόρος, σίγουρα θα ακολουθούσαν τις οδηγίες του.

Συνεχίζουμε: “Οι κυβερνήσεις πρέπει να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της κρίσης με τη δημιουργία και τη διατήρηση επαρκών φυσικών και κοινωνικών υποδομών για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Αλλά η εκμετάλλευση του δυναμικού του ιδιωτικού τομέα είναι επίσης κρίσιμη.

Αναγνωρίζοντας αυτό, η κυβέρνηση Ομπάμα ξεκίνησε πρόσφατα ένα “Κάλεσμα για Δράση” ζητώντας από τις αμερικανικές εταιρείες να διαδραματίσουν έναν μεγαλύτερο ρόλο στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που δημιουργεί η αναγκαστική μετανάστευση. Σήμερα, οι ηγέτες του ιδιωτικού τομέα συναντιούνται στα Ηνωμένα Έθνη ώστε να προβούν σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις που θα βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος”.

Ο Σόρος, φυσικά, δεν κοκκινίζει όταν μας λέει τι “πρέπει” να κάνουν οι κυβερνήσεις μας.

Ο όρος “αναγκαστική μετανάστευση” είναι ένα έξυπνο δόλωμα για το μυαλό. Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το δούλεψαν επί ώρες και πολλές εναλλακτικές λύσεις απορρίφθηκαν. Η δύναμη του έγκειται στο γεγονός ότι αυτός ο όρος υπονοεί τόσο ανημπόρια μπροστά σε μια ακαταμάχητη εξωτερική δύναμη όσο και ένα αναπόφευκτο αποτέλεσμα - ενώ ταυτόχρονα παραβλέπει τα αίτια.

Για όποιον εξακολουθεί να ενδιαφέρεται, τα αίτια περιλαμβάνουν:
Τις επιθέσεις από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ σε χώρες που δεν τους έβλαψαν καθόλου. Την ανοιχτή πρόσκληση της Άνγκελα Μέρκελ προς τον τρίτο κόσμο να κινηθεί προς την Ευρώπη.
Την υλική και ενημερωτική υποστήριξη από τους οργανισμούς που χρηματοδοτεί ο Σόρος.

Ο Σόρος συνεχίζει: “Ανταποκρινόμενος, αποφάσισα να διαθέσω $500 εκατομμύρια για επενδύσεις που αφορούν ειδικά στις ανάγκες των μεταναστών, των προσφύγων και των κοινοτήτων υποδοχής. Θα επενδύσω σε νεοσύστατες επιχειρήσεις, υπάρχουσες εταιρείες, πρωτοβουλίες κοινωνικών δράσεων και σε επιχειρήσεις που θα ιδρυθούν από τους ίδιους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Παρά το γεγονός ότι το κύριο μέλημα μου είναι να βοηθήσω τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που φτάνουν στην Ευρώπη, θα ψάξω για καλές επενδυτικές ιδέες που θα ωφελήσουν τους μετανάστες σε όλο τον κόσμο”.

Μεταφράζω: “Τώρα που η εισροή μεταναστών έχει δημιουργηθεί, εγώ πρόκειται να επενδύσω $500 εκατομμύρια για να καταστήσω την διαδικασία ασταμάτητη, ατελείωτη και αυτοχρηματοδοτούμενη, ενώ παράλληλα θα βγάλω πολλά λεφτά και εγώ ο ίδιος. Και επειδή αυτό είναι ντυμένο με την γλώσσα της συμπόνιας, δεν υπάρχει τίποτα που μπορείς να πεις εναντίον του”.

Επιστροφή στην επιστολή Σόρος: “Η δέσμευση μας αυτή, στην μορφή μετοχικών επενδύσεων θα συμπληρώσει τις φιλανθρωπικές συνεισφορές που έκαναν οι οργανώσεις μου για την αντιμετώπιση της αναγκαστικής μετανάστευσης, ένα πρόβλημα στο οποίο έχουμε εργαστεί σε παγκόσμιο επίπεδο επί δεκαετίες και στο οποίο έχουμε αφιερώσει σημαντικούς οικονομικούς πόρους”.

Απλά αφαιρέστε την λέξη “φιλανθρωπικές” (που για τις ελίτ δεν σημαίνει αυτό που νομίζετε ότι σημαίνει), συνειδητοποιήστε ότι “αντιμετώπιση” σημαίνει “διευκόλυνση” για τον Σόρος, και θα καταλάβετε αυτή την πρόταση σωστά. Πρόκειται για μια προσεκτικά κατασκευασμένη δήλωση πολιτικής.

Συνεχίζει: “Θα επιδιώξουμε επενδύσεις σε διάφορους τομείς, μεταξύ των οποίων και η αναδυόμενη ψηφιακή τεχνολογία, η οποία φαίνεται ιδιαίτερα ελπιδοφόρα σαν μέθοδος που θα δώσει λύσεις στα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν συχνά οι ξενιτεμένοι άνθρωποι. Πρόοδοι σ' αυτόν τον τομέα μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να αποκτήσουν πιο αποτελεσματική πρόσβαση στην κυβέρνηση, τις νομικές, οικονομικές και υγειονομικές υπηρεσίες. Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις επενδύουν ήδη δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη αυτών των υπηρεσιών για μη μεταναστευτικές κοινότητες.

Αυτός είναι ο λόγος που το χρήμα κινείται τώρα ακαριαία από το ένα κινητό πορτοφόλι στο άλλο, οι οδηγοί βρίσκουν πελάτες χρησιμοποιώντας μόνο ένα κινητό τηλέφωνο, και ένας γιατρός στη Βόρεια Αμερική μπορεί να εξετάσει έναν ασθενή στην Αφρική σε πραγματικό χρόνο. Η προσαρμογή και η επέκταση αυτών των καινοτομιών για την εξυπηρέτηση των μεταναστών θα συμβάλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Όλες οι επενδύσεις που κάνουμε θα ανήκουν στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό μου. Σκοπός τους είναι να είναι επιτυχείς - γιατί θέλω να δείξω πώς το ιδιωτικό κεφάλαιο μπορεί να διαδραματίσει έναν εποικοδομητικό ρόλο βοηθώντας τους μετανάστες - και τυχόν κέρδη θα πάνε για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων της Open Society Foundations, συμπεριλαμβανομένων των προγραμμάτων που ωφελούν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες”.

Συνεπώς, όποιος το επιθυμεί θα μπορεί να συνδέεται στο σύστημα το οποίο εσείς και οι οικογένειες σας πληρώνατε ολόκληρη τη ζωή σας, και να αποκτήσει πρόσβαση στις κύριες αρτηρίες του με τίποτα περισσότερο από ένα κινητό τηλέφωνο. Ο Σόρος, στο μεταξύ, θα κάνει ένα σωρό περισσότερα χρήματα τα οποία θα μπορεί στη συνέχεια να ρίχνει μέσα σ' αυτούς τους ίδιους οργανισμούς που θα εξασφαλίζουν ότι η εισροή των μεταναστών δεν θα σταματήσει ποτέ.

Ο Σόρος συνεχίζει με τον ισχυρισμό: “Ως πολύχρονοι πρωταθλητές της κοινωνίας των πολιτών, θα εστιάσουμε στην εξασφάλιση ότι οι επενδύσεις μας οδηγούν σε προϊόντα και υπηρεσίες που ωφελούν πραγματικά τους μετανάστες και τις κοινότητες υποδοχής”.

Αφήνοντας κατά μέρος το τι ακριβώς εννοεί ο Σόρος με “κοινωνία των πολιτών”, στέκομαι στην χρήση που κάνει της λέξης “ωφελούν”. Να ωφελούν, σύμφωνα με ποιον; Σύμφωνα με τον Τζωρτζ Σόρος - έναν άνθρωπο ο οποίος αποσταθεροποιεί κυρίαρχα κράτη, ως μέρος του modus operandi του (ΣτΜ, λατινική έκφραση του “τρόπου λειτουργίας”).

Ο Σόρος καταλήγει: “Θα συνεργαστούμε επίσης στενά με οργανισμούς όπως το Γραφείο του Ύπατου Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες και την Διεθνή Επιτροπή Διάσωσης για να καθιερώσουμε αρχές που θα καθοδηγήσουν τις επενδύσεις μας. Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε, για το δημόσιο αγαθό, τις καινοτομίες που μόνο ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να προσφέρει.

Ελπίζω η δέσμευση μου να εμπνεύσει και άλλους επενδυτές να επιδιώξουν την ίδια αποστολή”.

Στην αγγλική γλώσσα αυτό σημαίνει το εξής: “Η δουλειά είναι στημένη και τώρα όλοι εσείς, τα μικρότερα ψάρια, πιο χαμηλά στην τροφική αλυσίδα, μπορείτε να πιάσετε την καλή ξεπουλώντας τις χώρες σας γιατί, αν αυτό δεν ήταν σίγουρη δουλειά, εγώ δεν θα ήμουν στο παιχνίδι”.

Πρόκειται για πολιτιστική και εθνική κάθαρση σε μορφή μπίζνας. Είναι ο de facto σφετερισμός του έθνους-κράτους ως κοινωνικό κατασκεύασμα των λαών της Ευρώπης, είναι κομμάτι ενός πολέμου πολλαπλών στόχων - ενός πολέμου σχεδιασμένου για να καταστραφούν τα κράτη που είναι πλούσια σε πετρέλαιο καθώς και κάθε κράτος χωρίς κεντρική τράπεζα, ενώ ταυτόχρονα να καταρρεύσουν τα κυρίαρχα κράτη.

Ωστόσο, το θέμα μου εδώ δεν είναι η μαζική μετανάστευση - αν και με την αναπόφευκτη, τελική εξόντωση της μεσαίας τάξης στις “χώρες υποδοχής” του Σόρος, δεν θα υπάρχει πουθενά μέρος για να πάνε οι πραγματικοί πρόσφυγες. Το θέμα μου είναι ότι έχουμε φορολογία χωρίς καν να το φύλλο συκής της εκπροσώπησης, από την στιγμή που άνθρωποι όπως ο Soros μπορούν φανερά να δημιουργούν και να υπαγορεύουν πολιτικές.

@SamGerrans

Ο Sam Gerrans είναι Άγγλος συγγραφέας, μεταφραστής, σύμβουλος υποστήριξης και ακτιβιστής. Έχει επίσης επαγγελματικό υπόβαθρο στα μέσα ενημέρωσης, στις στρατηγικές επικοινωνίας και τεχνολογίας. Καθοδηγείται από τη δέσμευση για το απόλυτο νόημα, και εστιάζει στις αυθεντικές προσεγγίσεις για την αποκάλυψη της αλήθειας και του realpolitik. Είναι ο ιδρυτής του Quranite.com - όπου το Κοράνι διερευνάται βάσει της λογικής και όχι της παράδοσης - και παρέχει τόσο ατομική γλωσσική κατάρτιση και προσωπική υποστήριξη όσο και συμβουλευτική σε απευθείας σύνδεση στο SkypeTalking.com.

Πηγή: rt.com

teleytaiaexodos.blogspot.gr
Ο Σόρος και η μεγάλη μπάζα της ευρωπαϊκής «αναγκαστικής μετανάστευσης», του Sam Gerrans Ο Σόρος και η μεγάλη μπάζα της ευρωπαϊκής «αναγκαστικής μετανάστευσης», του Sam Gerrans Reviewed by Sahiel on 11/16/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

- Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου...
- Tο Sahiel.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
- Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το Sahiel.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

Από το Blogger.