Ο χορός των Ρίχτερ συνεχίζεται στη Νέα ΖηλανδίαΣήμερα τα ξημερώματα σημειώθηκε άλλος ένας μεγάλος σεισμός μεγέθους 6,5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σε συνέχεια του σεισμού-γίγαντα των 7,8 Ρίχτερ που συγκλόνισε το νησί την Κυριακή με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άτομα, να προκληθεί τσουνάμι, καθώς και μεγάλες υλικές ζημιές.

Μετά την τελευταία ισχυρή δόνηση δημιουργήθηκε ρήγμα σε φράγμα στον ποταμό Κλάρενς προκαλώντας τη διαρροή μεγάλης ποσότητας νερού, σύμφωνα με το ραδιόφωνο “Radio New Zealand.”

«Οι κάτοικοι των περιοχών πρέπει να μετακινηθούν σε εδάφη με μεγαλύτερο υψόμετρο, αμέσως» μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός
επικαλούμενος τις τοπικές αρχές.

Παράλληλα από τις αλλεπάλληλες δονήσεις έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις που έχουν «καταπιεί» δρόμους και έχουν μετακινήσει σιδηροδρομικές γραμμές ενώ σε αρκετά σημεία κυριολεκτικά η γη έχει ανοίξει.

Σοκ προκαλεί το βίντεο που καταγράφει τη στιγμή της κατάρρευσης ενός κτιρίου από τον πρώτο μεγάλο σεισμό. Το κτήριο κυριολεκτικά εξαφανίζεται σαν χάρτινος πύργος λόγω της δόνησης.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζον Κι ανακοίνωσε ότι σε τουλάχιστον δύο δισεκατομμύρια δολάρια αναμένεται ότι θα ανέλθει το ύψος των ζημιών από τον σεισμό που έπληξε τη Νέα Ζηλανδία.


«Ήταν το πιο μεγάλο σοκ που θυμάμαι (να έχει συμβεί) στο Ουέλινγκτον» δήλωσε ο Νεοζηλανδός πρωθυπουργός, ο οποίος ανέβαλε ένα ταξίδι του στην Αργεντινή.

Η Νέα Ζηλανδία βρίσκεται στο λεγόμενο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς», ένα τόξο 40.000 χλμ ηφαιστείων και υποθαλάσσιων ορυγμάτων που περιβάλλει μέρος του Ειρηνικού Ωκεανού. Περίπου 90% όλων των σεισμών παγκόσμια σημειώνονται μέσα στην περιοχή αυτή.

Πηγή
Ο χορός των Ρίχτερ συνεχίζεται στη Νέα Ζηλανδία Ο χορός των Ρίχτερ συνεχίζεται στη Νέα Ζηλανδία Reviewed by Sahiel on 11/14/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.