Έτσι θα είναι τα σπίτια στον Άρη!


Η NASA ανακοίνωσε τα σχέδια της για την κατασκευή σπιτιών στον Άρη, τα οποία θα μοιάζουν με ιγκλού!

Επειδή οι αστροναύτες που θα φτάσουν στον Κόκκινο Πλανήτη, θα χρειαστεί να μείνουν κάπου άμεσα και να εργαστούν σε έναν άνετο χώρο, η NASA εξετάζει τη δημιουργία ενός φουσκωτού θόλου, ο οποίος θα καλύπτεται από πάγους, όπως τα ιγκλού, παρέχοντάς προστασία από τις ακραίες θερμοκρασίες και την υψηλή ακτινοβολία.

Αυτό το «σπίτι πάγου», φαίνεται να είναι οι τελική πρόταση των μηχανικών της NASA, όπως λέει ο ανώτερος μηχανικός συστημάτων Κέβιν Βίπαβετς (Kevin Vipavetz), από Κέντρο ερευνών Λάνγκλεϊ (Langley Research Center) στη Βιρτζίνια.


Και αυτό γιατί παρέχει άμεση λύση στην διαμονή και εργασία, σε σύγκριση με τα άλλα σχέδια που είχαν κατατεθεί.

Επίσημα ονομάζεται «Mars Ice Home», και αυτό το ιγκλού είναι ένας φουσκωτός θόλος, ο οποίος όταν διογκωθεί πλήρως, καλύπτεται με ένα παχύ φύλλο προστατευτικού πάγου.

Όπως λένε τα μέλη της σχεδιαστικής ομάδας, το ιγκλού αυτό ότι «θα δημιουργηθεί από υλικά που προέρχονται από τον Άρη. Επίσης, θα διαθέτει μια δεξαμενή νερού, η οποία θα είναι πάντα γεμάτη σε κάθε αποστολή, καθώς από αυτό θα δημιουργείται ο προστατευτικός πάγος, ενώ ενδέχεται να αποτελέσει καύσιμο για τα οχήματα μετακίνησης στον πλανήτη!


Ο κύριος στόχος του «Mars Ice Home» είναι να προστατεύσει τους αστροναύτες από την ακτινοβολία υψηλής ενέργειας, όπως κοσμικές ακτίνες, οι οποίες μπορούν να διαπεράσουν την ατμόσφαιρα του Άρη. Αυτές οι ακτίνες μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα, αυξάνοντας τον κίνδυνο για την υγεία των ανθρώπων, προκαλώντας ασθένειες όπως ο καρκίνος.

Δεδομένου ότι ο πάγος είναι πλούσιος σε υδρογόνο, δρα ως ασπίδα ενάντια στις ακτίνες, προσφέροντας μεγάλη προστασία για τους τους αστροναύτες.


«Τα υλικά που συνθέτουν το «Mars Ice Home» θα πρέπει να αντέξουν πολλά χρόνια στο σκληρό Αρειανό περιβάλλον, ενώ θα είναι εξαιρετικά ελαφρύ σε σύγκριση με άλλες ιδέες οικισμού που αφορούν την κατασκευή κτιρίων εδώ στη Γη και τη μεταφορά τους στον Κόκκινο Πλανήτη.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για τους ανθρώπους να επιβιώσουν στον Άρη, λέει η ομάδα των ερευνητών, είναι ένα υπόγειο λαγούμι, το οποίο προσφέρει μεγαλύτερη προστασία από όλα τα επιβλαβή πράγματα που βρίσκονται στην επιφάνεια.

Για να γίνει αυτό, όμως, κάποιο είδος καταφυγίου θα πρέπει να περιμένει τους αστροναύτες μόλις φτάσουν εκεί, μετά από μήνες του ταξιδιού στο διάστημα. Και αυτό το ιγκλού είναι η τέλεια λύση, καθώς θα έχει ελαφρύ σκελετό, εύκολη κατασκευή, και δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν υλικά που βρίσκονται ήδη στο πλανήτη.

Πηγή: snoopit24Έτσι θα είναι τα σπίτια στον Άρη! Έτσι θα είναι τα σπίτια στον Άρη! Reviewed by Sahiel on 1/05/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.