Πάνω από 3,3 δις ευρώ τα πρόστιμα για τα αυθαίρετα!


Στα 3,3 δις ευρώ ανέρχονται τα πρόστιμα για τα 938.000 αυθαίρετα βάσει του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) εν όψει της προθεσμίας της 8ης Φεβρουαρίου για τις δηλώσεις αυθαιρέτων.

Τα αθροιστικά έσοδα του νόμου 4014 ανέρχονται σε 1 δις ευρώ και του νόμου 4178 σε 789,4 εκατ. ευρώ, όπως προκύπτει από τη μελέτη του ΤΕΕ. Σε κάθε περίπτωση πάντως, όπως διευκρινίζεται, ο νόμος 4014 έχει εξαντλήσει την απόδοση εσόδων, τα οποία σχεδόν αποκλειστικά, προέρχονται πλέον από τον νόμο 4178.

Το 25% των προστίμων αφορά σε ακίνητα χωρίς καμία οικοδομική άδεια, ενώ το 75% αυθαιρεσίες σε κτίσματα με οικοδομική άδεια. Επίσης, το 29% των δηλώσεων αφορά ακίνητα εκτός σχεδίου και το 71% ακίνητα εντός σχεδίου.

Μάλιστα, τα περισσότερα καταγράφονται στην Περιφέρεια Αττικής (251.428 ακίνητα ή ποσοστό 35,66%) και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (121.614 δηλώσεις ή ποσοστό 17%). Ως προς την πληρωμή, η κατάθεση μετρητών σε τραπεζικό κατάστημα ανέρχεται στο 87,5%, ενώ το υπόλοιπο 12,5% γίνεται ηλεκτρονικά.

«Ήδη περισσότερα από 938.000 ακίνητα με αυθαιρεσίες έχουν δηλωθεί και για περισσότερα από 678.000 έχει ξεκινήσει η διαδικασία, ενώ έχουν εκδοθεί βεβαιώσεις μεταβίβασης για περίπου 1,1 εκατομμύρια ακίνητα» σχολιάζει ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Όπως προκύπτει από τη μελέτη του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός, καλώντας την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα τόσο την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου για τα νομίμως υφιστάμενα κτήρια όσο και την Ηλεκτρονική Έκδοση Αδειών Δόμησης για τα νέα κτήρια.

toxrima.gr
Πάνω από 3,3 δις ευρώ τα πρόστιμα για τα αυθαίρετα! Πάνω από 3,3 δις ευρώ τα πρόστιμα για τα αυθαίρετα! Reviewed by Sahiel on 1/24/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

- Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου...
- Tο Sahiel.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
- Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το Sahiel.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

Από το Blogger.